Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2011. Június 29. 09:31, szerda | Helyi
Forrás: Napló-online

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Félmillió forinttal támogatja a város az idei, immár hatodik Pegazus parádét. Unger Tamás alpolgármester és Végh Zsolt, a Pegazus Színház ügyvezetője az erről szóló megállapodás aláírását követően tartottak sajtótájékoztatót

Mint azt a város alpolgármestere elmondta, a bábszínházat számos ismert gyermekprogram teszi ismertté, ezek közül az egyik legnépszerűbb a nyaranta megtartott többnapos parádé. - Mind a rendezvény múltja, mind a jelenlegi programok olyan színvonalat képviselnek, amit a város önkormányzata támogatásra érdemesnek ítélt. Mindemellett a rendezvény jó alkalom a gyermekek színházi neveléséhez, akik így a későbbiekben is szívesen választják az igényes szórakozást - fogalmazott Unger Tamás.


Végh Zsolt a július 15-16-án megrendezendő programokat ismertette, ami idén a barokk jegyében zajlik. - A mostani parádé helyszínéül az Esterházy kastélyt választottuk. Pénteken tartjuk a gyermekalkotók pályázatának díjkiosztó ünnepségével. Gyermeknézőinknek év közben hirdettük meg, hogy előadásaink felejthetetlen pillanatait örökítsék meg. Több száz pályázat érkezett, közülük ötvenet díjaztunk, gazdáikat várjuk a kastélyban.

 

A nekik szóló díszelőadást a Nádor-teremben tartjuk. Este különleges programok várják a gyerekeket, a Tűzvarázs és a Fényudvar mellett éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbára invitáljuk a látogatókat. Szombaton szintén a kastélyban kezdődnek a programok, az ott élő grófi pár fogadja a fesztivál résztvevőit, akikkel a Várkertbe vonulnak, ahol este hat óráig nem lesz megállás: a Pegazus Színház és a meghívott vendégek előadásai, vásári bábjáték, gyermekkoncert, játékos nemesi hétpróba, illetve a megszokott, egész napos fesztiválelemek, mint a Pegazus játéktér, a kézműves játszóházak, a babasátor, a felnőtt-megőrző, a régi játékok sátra. Az esti zárásra ismét a kastély előtt kerül sor: interaktív zenés-táncos koncert lesz Kaballó és a Csacsogányok segítségével.

A város támogatásának is köszönhetően minden program ingyenes. Egész napos családi együttlétre, bensőséges játékra hívnak mindenkit, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is jól érezhetik magukat. 

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 14. 15:12, hétfő | Helyi

Pályaorientációs nap Pápán

A rendőri szakmát is bemutatták az érdeklődőknek.

2019. Október 14. 11:16, hétfő | Helyi

Marton Sándor: Az eredményekből látszik, hogy van igény egy pártoktól független, harmadik útra

A tegnapi önkormányzati választáson 5,53 %-ot elérő független jelölt szerint olyanokat tudott megszólítani, akik mindkét pártpolitikust elutasítják.

2019. Október 14. 07:57, hétfő | Helyi

Kovács Zoltán: Pápa fényes jövő előtt áll

Az országgyűlési képviselő szerint felhőtlenül örülhetnek az eredmények miatt.

2019. Október 14. 06:45, hétfő | Helyi

10-ből 9 választókerületet megnyert a Fidesz Pápán

Míg a polgármesterjelöltek között a vártnál szorosabb csata alakult ki a vasárnapi választáson, addig az egyéni választókerületekben markáns a Fidesz fölénye.