Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Június 29. 09:31, szerda | Helyi
Forrás: Napló-online

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Félmillió forinttal támogatja a város az idei, immár hatodik Pegazus parádét. Unger Tamás alpolgármester és Végh Zsolt, a Pegazus Színház ügyvezetője az erről szóló megállapodás aláírását követően tartottak sajtótájékoztatót

Mint azt a város alpolgármestere elmondta, a bábszínházat számos ismert gyermekprogram teszi ismertté, ezek közül az egyik legnépszerűbb a nyaranta megtartott többnapos parádé. - Mind a rendezvény múltja, mind a jelenlegi programok olyan színvonalat képviselnek, amit a város önkormányzata támogatásra érdemesnek ítélt. Mindemellett a rendezvény jó alkalom a gyermekek színházi neveléséhez, akik így a későbbiekben is szívesen választják az igényes szórakozást - fogalmazott Unger Tamás.


Végh Zsolt a július 15-16-án megrendezendő programokat ismertette, ami idén a barokk jegyében zajlik. - A mostani parádé helyszínéül az Esterházy kastélyt választottuk. Pénteken tartjuk a gyermekalkotók pályázatának díjkiosztó ünnepségével. Gyermeknézőinknek év közben hirdettük meg, hogy előadásaink felejthetetlen pillanatait örökítsék meg. Több száz pályázat érkezett, közülük ötvenet díjaztunk, gazdáikat várjuk a kastélyban.

 

A nekik szóló díszelőadást a Nádor-teremben tartjuk. Este különleges programok várják a gyerekeket, a Tűzvarázs és a Fényudvar mellett éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbára invitáljuk a látogatókat. Szombaton szintén a kastélyban kezdődnek a programok, az ott élő grófi pár fogadja a fesztivál résztvevőit, akikkel a Várkertbe vonulnak, ahol este hat óráig nem lesz megállás: a Pegazus Színház és a meghívott vendégek előadásai, vásári bábjáték, gyermekkoncert, játékos nemesi hétpróba, illetve a megszokott, egész napos fesztiválelemek, mint a Pegazus játéktér, a kézműves játszóházak, a babasátor, a felnőtt-megőrző, a régi játékok sátra. Az esti zárásra ismét a kastély előtt kerül sor: interaktív zenés-táncos koncert lesz Kaballó és a Csacsogányok segítségével.

A város támogatásának is köszönhetően minden program ingyenes. Egész napos családi együttlétre, bensőséges játékra hívnak mindenkit, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is jól érezhetik magukat. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.