Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2011. Június 29. 09:31, szerda | Helyi
Forrás: Napló-online

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Pegazus Parádé - Gyermekfesztivál a barokk jegyében

Félmillió forinttal támogatja a város az idei, immár hatodik Pegazus parádét. Unger Tamás alpolgármester és Végh Zsolt, a Pegazus Színház ügyvezetője az erről szóló megállapodás aláírását követően tartottak sajtótájékoztatót

Mint azt a város alpolgármestere elmondta, a bábszínházat számos ismert gyermekprogram teszi ismertté, ezek közül az egyik legnépszerűbb a nyaranta megtartott többnapos parádé. - Mind a rendezvény múltja, mind a jelenlegi programok olyan színvonalat képviselnek, amit a város önkormányzata támogatásra érdemesnek ítélt. Mindemellett a rendezvény jó alkalom a gyermekek színházi neveléséhez, akik így a későbbiekben is szívesen választják az igényes szórakozást - fogalmazott Unger Tamás.


Végh Zsolt a július 15-16-án megrendezendő programokat ismertette, ami idén a barokk jegyében zajlik. - A mostani parádé helyszínéül az Esterházy kastélyt választottuk. Pénteken tartjuk a gyermekalkotók pályázatának díjkiosztó ünnepségével. Gyermeknézőinknek év közben hirdettük meg, hogy előadásaink felejthetetlen pillanatait örökítsék meg. Több száz pályázat érkezett, közülük ötvenet díjaztunk, gazdáikat várjuk a kastélyban.

 

A nekik szóló díszelőadást a Nádor-teremben tartjuk. Este különleges programok várják a gyerekeket, a Tűzvarázs és a Fényudvar mellett éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróbára invitáljuk a látogatókat. Szombaton szintén a kastélyban kezdődnek a programok, az ott élő grófi pár fogadja a fesztivál résztvevőit, akikkel a Várkertbe vonulnak, ahol este hat óráig nem lesz megállás: a Pegazus Színház és a meghívott vendégek előadásai, vásári bábjáték, gyermekkoncert, játékos nemesi hétpróba, illetve a megszokott, egész napos fesztiválelemek, mint a Pegazus játéktér, a kézműves játszóházak, a babasátor, a felnőtt-megőrző, a régi játékok sátra. Az esti zárásra ismét a kastély előtt kerül sor: interaktív zenés-táncos koncert lesz Kaballó és a Csacsogányok segítségével.

A város támogatásának is köszönhetően minden program ingyenes. Egész napos családi együttlétre, bensőséges játékra hívnak mindenkit, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is jól érezhetik magukat. 

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 06:41, szombat | Helyi

Villanyoszlopnak ütközött egy autó az Esterházy úton

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Pápán, az Esterházy úton, a Béke térnél.

2019. Július 19. 15:12, péntek | Helyi

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

A ellenzéki politikusok szerint a pápai emberekben tovább nőtt a félelem és a bizonytalanság, a Tapolcafőre érkező szennyvíziszappal kapcsolatban.

2019. Július 18. 14:53, csütörtök | Helyi

Malacokat lopott, elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 26 éves dabronyi férfi ellen.

2019. Július 18. 13:57, csütörtök | Helyi

Valótlant állított a hatóság előtt, de lebukott

Közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás egy 67 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.