Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2011. Augusztus 04. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

A rendkívül erős frankárfolyam ellenére sem számít az ingatlanok tömeges értékesítésére az Otthon Centrum elemzője.

Maguk a devizahitelesek is inkább más megoldásokban, például bérbeadásban gondolkoznak. Az árfolyamgát lehetőségét kevesen választanák, mivel az összességében emelné a rájuk háruló terheket.

Déry Attila a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy ennek egyrészt gátat szabnak a kvóta szerinti árverések, másrészt a bank és a tulajdonos érdeke is az, hogy az értékesítési ár minél közelebb legyen a piaci árhoz, ez pedig további kivárást jelenthet. A szakértő úgy véli, hogy a jó beosztású, központi helyen lévő ingatlanoknál a bérbeadás is szóba jöhet. Az ingatlanpiaci szakértő után egy devizahiteles azt mondta a rádiónak, hogy a drámai mértékben erősödő svájci frank miatt milyen megoldásokban gondolkodik. Ferencsik Viktor esetleges kiútnak tartja, ha kiadja a lakása egyik szobáját, de már az ingatlan értékesítését sem zárja ki. A kormány és a Bankszövetség által kidolgozott árfolyamgát lehetőségét viszont nem választaná, mivel az szerinte összességében csak emelné a rá háruló terheket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,