Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Augusztus 27. 19:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Azóta téma a városban a Fő tér autóval való megközelíthetőségének a kérdése, amióta megújult a belváros ezen része. Érdekes megoldással oldanák meg, hogy a tér közvetlen közelében jelentős mennyiségű autó állhasson meg.

A Fő tér rekonstrukciója kapcsán jelentősen átalakult a belváros közlekedése. Az egészen fiataloknak talán elképzelhetetlen, hogy néhány évvel ezelőtt autók és buszok szelték át a teret és jelentős részben toldozott-foltozott parkoló volt ott, ahol ma kiülőteraszok találhatók. A látványos átalakulás ellenére a pápaiakat megosztja az új tér, egyik vissza-vissza térő kritika, hogy autóval nem lehet megállni annak közvetlen közelében, ennek számlájára írják, hogy több üzlet is bezárt, vagy elköltözött a Fő térről. Bár a várkerti parkoló csupán néhány száz méterre található, úgy tűnik, hogy a plázák és bevásárlóközpontok korában ez a távolság is távol tart sokakat a Fő tértől.

A városvezetés - felismerve ezt a nehézséget - korábban is tervezte a parkolóhelyek bővítését a Fő tér közelében, ezt a szempontot a Korvin utca felújításakor is figyelembe vették.

Most azonban egy másik terv kapott széles nyilvánosságot, dr. Áldozó Tamás polgármester a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben az Esterházy2035 nevet viselő városfejlesztési program első pontját ismerteti. Ennek értelmében teljesen felújítanák a Fő tér 16. és 21. számú épületek által határolt térfal ingatlanjainak és üzleteinek a nagy részét (javarészt üres önkormányzati lakásokról van szó), lefednék a ma még nyitott udvarokat és parkolót alakítanának ki. Összesen 150 parkolóhely létesítéséről van szó, mely úgy lehetséges, hogy a Fő tér 16. számú épület mögött kétszintes parkolóépületet alakítanának ki. A parkoló bejárata a Korvin utca felől lenne, a tervek szerint.

A tulajdonos önkormányzat a felújítás után a korszerű ingatlanokat értékesítené vagy piaci alapon bérbe adná, a bevételből pedig a tömbfelújítás következő lépcsőjét valósítaná meg.

Az önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy a közvetlen parkolási lehetőségek felértékelik a nagy alapterületű, megújított állagú, energetikailag korszerű üzleti és lakóingatlanokat. A parkoló – azon túl, hogy folyamatos bevételt termel – élénkíteni fogja a Fő tér, a heti kétszeri Fő téri vásárok és a Kossuth utca üzleti forgalmát.

A polgármestertől megtudtuk, a város képviselő-testülete csütörtökön dönt a tervezési megbízásról.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 23:00, péntek | Helyi

Bepillanthattak a Pápai Mentőállomáson folyó munkába

Az Újraélesztés Világnapja alkalmából látta vendégül az érdeklődőket a Pápai Mentőállomás.

2019. Október 18. 22:28, péntek | Helyi

Felkavaró videót kaptunk olvasónktól

A másfél perces videón az látható, amint a pápai elkerülő úton egy férfi a hajánál fogva rángat egy nőt, akit többször meg is üt.

2019. Október 18. 14:09, péntek | Helyi

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló vállalkozó azt mondta, megdöbbenve olvasta Grőber Attila nyilatkozatát, amelyben azt mondta róla, hogy elrontotta a polgármesterségért folyó mérkőzést.

2019. Október 16. 14:51, szerda | Helyi

Grőber Attila: Meg fogom hálálni azt a sok szeretetet, amit a pápaiaktól kaptam

A vasárnapi önkormányzati választáson 330 szavazattal alulmaradt ellenzéki jelölt értékelte a voksolás eredményeit.