Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 27. 19:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Azóta téma a városban a Fő tér autóval való megközelíthetőségének a kérdése, amióta megújult a belváros ezen része. Érdekes megoldással oldanák meg, hogy a tér közvetlen közelében jelentős mennyiségű autó állhasson meg.

A Fő tér rekonstrukciója kapcsán jelentősen átalakult a belváros közlekedése. Az egészen fiataloknak talán elképzelhetetlen, hogy néhány évvel ezelőtt autók és buszok szelték át a teret és jelentős részben toldozott-foltozott parkoló volt ott, ahol ma kiülőteraszok találhatók. A látványos átalakulás ellenére a pápaiakat megosztja az új tér, egyik vissza-vissza térő kritika, hogy autóval nem lehet megállni annak közvetlen közelében, ennek számlájára írják, hogy több üzlet is bezárt, vagy elköltözött a Fő térről. Bár a várkerti parkoló csupán néhány száz méterre található, úgy tűnik, hogy a plázák és bevásárlóközpontok korában ez a távolság is távol tart sokakat a Fő tértől.

A városvezetés - felismerve ezt a nehézséget - korábban is tervezte a parkolóhelyek bővítését a Fő tér közelében, ezt a szempontot a Korvin utca felújításakor is figyelembe vették.

Most azonban egy másik terv kapott széles nyilvánosságot, dr. Áldozó Tamás polgármester a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben az Esterházy2035 nevet viselő városfejlesztési program első pontját ismerteti. Ennek értelmében teljesen felújítanák a Fő tér 16. és 21. számú épületek által határolt térfal ingatlanjainak és üzleteinek a nagy részét (javarészt üres önkormányzati lakásokról van szó), lefednék a ma még nyitott udvarokat és parkolót alakítanának ki. Összesen 150 parkolóhely létesítéséről van szó, mely úgy lehetséges, hogy a Fő tér 16. számú épület mögött kétszintes parkolóépületet alakítanának ki. A parkoló bejárata a Korvin utca felől lenne, a tervek szerint.

A tulajdonos önkormányzat a felújítás után a korszerű ingatlanokat értékesítené vagy piaci alapon bérbe adná, a bevételből pedig a tömbfelújítás következő lépcsőjét valósítaná meg.

Az önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy a közvetlen parkolási lehetőségek felértékelik a nagy alapterületű, megújított állagú, energetikailag korszerű üzleti és lakóingatlanokat. A parkoló – azon túl, hogy folyamatos bevételt termel – élénkíteni fogja a Fő tér, a heti kétszeri Fő téri vásárok és a Kossuth utca üzleti forgalmát.

A polgármestertől megtudtuk, a város képviselő-testülete csütörtökön dönt a tervezési megbízásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.