Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 15. 08:39, szerda | Helyi
Forrás: MH Pápa Bázisrepülőtér

Parancsnokváltás a Bázisrepülőtéren

Parancsnokváltás a Bázisrepülőtéren

Az MH Pápa Bázisrepülőtér sajtóközleményben számol be arról, hogy Gangler László alezredes váltja Magasy Zsolt mk. alezredest a megbízott parancsnoki poszton.

Nem ismeretlen a pápai bázis és a bázisparancsnoki beosztás Gangler László alezredesnek, akit Dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar Főnöke bízott meg 2012 augusztus 1-től az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoki feladatainak ellátásával. A parancsnokság átadását-átvételét Magasy Zsolt mk. alezredes és Gangler László alezredes augusztus 14-én jelentették Sáfár Albert dandártábornoknak az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Légierő Haderőnem Főnökének a bázison tartott állománygyűlésen.

Gangler alezredes 1988-ban, a Kilián György Repülőműszaki Főiskola elvégzése után Pápán kezdte meg szolgálatát harcálláspont megfigyelőként. Az itt töltött több mint 18 év szolgálat alatt számos beosztásban dolgozott, például 2004 és 2006 között a Bázisrepülőtér megbízott parancsnokaként. 2007-től az afganisztáni MH Tartományi Újjáépítési Csoport harmadik váltásának törzsfőnöke volt. A misszió után Olaszországban, az Egyesített Légierő Hadműveleti Központ, légtér gazdálkodó-tervező főtiszti feladatait látta el, egészen 2012-ig. Katonai pályafutása során számos képzésen, tanfolyamon vett részt, 2001-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, Katonai vezető, légierő szakon kitüntetéssel végzett.
Az újonnan megbízott parancsnok köszöntőjében elmondta: Példát kíván mutatni, emellett pedig tisztességes, kemény munkát vár el a bázis állományától.

Gangler alezredes fő feladatának tekinti a bázisra települt katonai szervezetek működéséhez szükségek feltételek fejlesztése mellett a saját személyi állomány folyamatos képzését, a színvonalas munkát végzők megbecsülését, a beosztottakról való gondoskodást.
A nemzetközi környezetben végzendő munkát és együttműködést a korábbi beosztásaiból hozott tapasztalatait felhasználva szeretné továbbfejleszteni.
Gondot kíván fordítani a kiképzések hatékonyságának növelésére, a megszerzett végzettségek honvédség számára leghatékonyabb használatára, az idegen nyelvi készségek fejlesztésére. Számít ebben a feladatban a települt-támogatott erők személyi állományának bevonására, az általuk biztosított kiképzési lehetőségek hatékony felhasználására, a közös sport és szabadidős rendezvények kommunikációs képességeket fejlesztő hatására.
A helyi önkormányzattal és társszervekkel történő együttműködés jelenleg is magas szintjét szeretné még intenzívebbé tenni, közös rendezvényeken keresztül népszerűsíteni a katonai hivatást, növelni a katonai pálya elismertségét.
Betekintést kíván nyújtani a társadalom számára a repülőtér napi életét bemutatva, a legmodernebb repülőtechnikát kiszolgáló, üzemeltető, és repülést irányító állomány felelősségteljes munkájába.
Céljai között szerepel a hatékony emberi és anyagi erőforrás felhasználásának kialakítása, továbbfejlesztése, a tervszerű, átlátható munkavégzés.
Fontosnak tartja, hogy a parancsnokságból kiindulva a középvezetőkön keresztül a legalsó szinteken is érzékelhető legyen a vezetés és vezetettség, a tervszerűség, az egyértelmű feladatszabás és a munkafeltételek biztosítása, ahol a jól elvégzett munka és annak megbecsülése is része a működési folyamatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.