Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2012. Augusztus 15. 08:39, szerda | Helyi
Forrás: MH Pápa Bázisrepülőtér

Parancsnokváltás a Bázisrepülőtéren

Parancsnokváltás a Bázisrepülőtéren

Az MH Pápa Bázisrepülőtér sajtóközleményben számol be arról, hogy Gangler László alezredes váltja Magasy Zsolt mk. alezredest a megbízott parancsnoki poszton.

Nem ismeretlen a pápai bázis és a bázisparancsnoki beosztás Gangler László alezredesnek, akit Dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar Főnöke bízott meg 2012 augusztus 1-től az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoki feladatainak ellátásával. A parancsnokság átadását-átvételét Magasy Zsolt mk. alezredes és Gangler László alezredes augusztus 14-én jelentették Sáfár Albert dandártábornoknak az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Légierő Haderőnem Főnökének a bázison tartott állománygyűlésen.

Gangler alezredes 1988-ban, a Kilián György Repülőműszaki Főiskola elvégzése után Pápán kezdte meg szolgálatát harcálláspont megfigyelőként. Az itt töltött több mint 18 év szolgálat alatt számos beosztásban dolgozott, például 2004 és 2006 között a Bázisrepülőtér megbízott parancsnokaként. 2007-től az afganisztáni MH Tartományi Újjáépítési Csoport harmadik váltásának törzsfőnöke volt. A misszió után Olaszországban, az Egyesített Légierő Hadműveleti Központ, légtér gazdálkodó-tervező főtiszti feladatait látta el, egészen 2012-ig. Katonai pályafutása során számos képzésen, tanfolyamon vett részt, 2001-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, Katonai vezető, légierő szakon kitüntetéssel végzett.
Az újonnan megbízott parancsnok köszöntőjében elmondta: Példát kíván mutatni, emellett pedig tisztességes, kemény munkát vár el a bázis állományától.

Gangler alezredes fő feladatának tekinti a bázisra települt katonai szervezetek működéséhez szükségek feltételek fejlesztése mellett a saját személyi állomány folyamatos képzését, a színvonalas munkát végzők megbecsülését, a beosztottakról való gondoskodást.
A nemzetközi környezetben végzendő munkát és együttműködést a korábbi beosztásaiból hozott tapasztalatait felhasználva szeretné továbbfejleszteni.
Gondot kíván fordítani a kiképzések hatékonyságának növelésére, a megszerzett végzettségek honvédség számára leghatékonyabb használatára, az idegen nyelvi készségek fejlesztésére. Számít ebben a feladatban a települt-támogatott erők személyi állományának bevonására, az általuk biztosított kiképzési lehetőségek hatékony felhasználására, a közös sport és szabadidős rendezvények kommunikációs képességeket fejlesztő hatására.
A helyi önkormányzattal és társszervekkel történő együttműködés jelenleg is magas szintjét szeretné még intenzívebbé tenni, közös rendezvényeken keresztül népszerűsíteni a katonai hivatást, növelni a katonai pálya elismertségét.
Betekintést kíván nyújtani a társadalom számára a repülőtér napi életét bemutatva, a legmodernebb repülőtechnikát kiszolgáló, üzemeltető, és repülést irányító állomány felelősségteljes munkájába.
Céljai között szerepel a hatékony emberi és anyagi erőforrás felhasználásának kialakítása, továbbfejlesztése, a tervszerű, átlátható munkavégzés.
Fontosnak tartja, hogy a parancsnokságból kiindulva a középvezetőkön keresztül a legalsó szinteken is érzékelhető legyen a vezetés és vezetettség, a tervszerűség, az egyértelmű feladatszabás és a munkafeltételek biztosítása, ahol a jól elvégzett munka és annak megbecsülése is része a működési folyamatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.