Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. December 19. 06:50, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) - Hiros.hu

Pápára költöznek a Gripenek

Pápára költöznek a Gripenek

A kecskeméti repülőtér jövő évre tervezett felújítása miatt ideiglenesen elköltözik Kecskemétről az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, így újra vadászgépek zajától lehet hangos a pápai légtér.

Ezt kedden jelentette be Ugrik Csaba dandártábornok a Hiros.hu-nak adott interjújában, a portál szerint ugyanakkor a döntés még nem végleges.

Az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka elmondta, a jelenlegi információk alapján jövőre felújítják és át is alakítják a kecskeméti bázist. Többféle új állóhelyet és navigációs berendezéseket telepítenek, a munkálatok alatt azonban a vadászgépeknek, a pilótáknak és a kiszolgáló személyzetnek el kell hagynia Kecskemétet. A tervek szerint a repülőbázis hat hónapra teszi át székhelyét Pápára, hogy megfelelően és zavartalanul végezhessék feladataikat a szakemberek.

Archív fotók

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 09:25, vasárnap | Helyi

Elképesztő hajrával jutott tovább a Perutz a Magyar Kupában

A 87. percben még a hazai Ceglédi VSE vezetett a szombati mérkőzésen, ám a 89. és a 94. percben megfordította a találkozót a Perutz FC.

2019. Szeptember 20. 12:19, péntek | Helyi

Csokipapírba rejtette a kábítószert az autóban

A rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 19 éves helyi fiút, aki bódultan és jogosítvány nélkül vezetett Pápán.

2019. Szeptember 20. 12:17, péntek | Helyi

Baltával verte szét a szomszéd padját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 08:08, péntek | Helyi

Összegezték az elmúlt évtized legnagyobb útfelújítási programját

Megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet az elmúlt három évben Pápa útjainak a felújítására fordítottak.