Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2018. December 19. 06:50, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) - Hiros.hu

Pápára költöznek a Gripenek

Pápára költöznek a Gripenek

A kecskeméti repülőtér jövő évre tervezett felújítása miatt ideiglenesen elköltözik Kecskemétről az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, így újra vadászgépek zajától lehet hangos a pápai légtér.

Ezt kedden jelentette be Ugrik Csaba dandártábornok a Hiros.hu-nak adott interjújában, a portál szerint ugyanakkor a döntés még nem végleges.

Az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka elmondta, a jelenlegi információk alapján jövőre felújítják és át is alakítják a kecskeméti bázist. Többféle új állóhelyet és navigációs berendezéseket telepítenek, a munkálatok alatt azonban a vadászgépeknek, a pilótáknak és a kiszolgáló személyzetnek el kell hagynia Kecskemétet. A tervek szerint a repülőbázis hat hónapra teszi át székhelyét Pápára, hogy megfelelően és zavartalanul végezhessék feladataikat a szakemberek.

Archív fotók

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.

2020. Február 21. 15:03, péntek | Helyi

Régészeti próbafeltárásokat végeznek a Fő téri házak udvarain

A leendő parkolóépítés miatt szükségesek a próbafeltárások.

2020. Február 21. 14:46, péntek | Helyi

103 km/óra - Pápán mérték a legerősebb széllökést az országban

Hidegfront vonul át az országon, amelyet erős széllökések kísérnek.

2020. Február 21. 14:44, péntek | Helyi

Ittasan vezetett, lezárták a nyomozást

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 49 éves marcaltői férfival szemben folytatott.