Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 05. 12:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápára jön az Omega

Pápára jön az Omega

Advent második vasárnapján lépnek színpadra a református templomban. Vonósok, kórus és templomi orgona kíséretében adják elő Oratórium című produkciójukat, de természetesen a basszus gitárt is hozzák magukkal.

Ma délelőtt Pápára látogatott Kóbor János és Benkő László, a legendás Omega együttes két legmeghatározóbb alakja. Áldozó Tamás köszöntette a zenészeket, majd felidézte a 2002-es emlékezetes pápai Omega nagykoncertet. Üdvözülte az együttes kezdeményezését, hogy a pápai adventi készülődést ilyen színvonalas, messze a város határain túlra is szóló rendezvénnyel színesedik.

Kóbor János elmondta, két éve járják az ország határain inneni és túli helyszíneit Oratórium című előadásukkal. - Kiforott, összecsiszolódott produkcióval érkezünk Pápára. Annak ellenére, hogy templomokban adjuk elő az Oratóriumot, nem akartunk mások lenni, nem akartunk unplugged koncertet adni, hozzuk a dobot és a gitárokat is. Viszont azokat a nótákat vettük elő a több mint 50 éves repertoárból, melyek illenek ehhez a környezethez, természetesen a legnagyobb slágereinket is hallhatja mad a közönség - mondta el az énekes.

Benkő László a zenekar fontos célját emelte ki, mely nem más, mint a közösségteremtés. - Sok évtized gondolatmenete és filozófiája jelenik meg az Oratóriumban. Annak ellenére, hogy az egymást követő dalok között 30-40 év különbség is lehet, mégis az egész dramaturgiailag olyan, mintha egy megbízás alapján csináltuk volna. Ez egy életszemlélet, melyre az embereknek most megint nagyon-nagy szükségük van. A mai világban meg kell teremteni azt a szituációt, ahol a széthúzás helyett az emberek együtt élik át a mostani hétköznapokat és ünnepnapokat - fogalmazott az Omega billengyűse hozzátéve, a templom falai között ennek az eszmének a jelentősége még erősebb.

Ifj. Márkus Mihály református lelkész házigazdaként üdvözölte az Omega megkeresését és köszöntet mondott a városvezetésnek is, hogy felkarolta a rendezvényt és beleillesztette az adventi készülődés programjai közé. - Bízom benne, hogy a koncert nem csupán a nosztalgiát fogja jelenteni, hanem sokkal inkább az ünnepre való készülődés állomásaként egy kicsit a karácsonyi üzenetet is megerősíti, segíti átélni - mondta a református lelkész.

A koncert december 5-én, 19 órakor kezdődik a pápai református templomban.

Lista kép: passzio.hu (Omega Oratórium Debrecen)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.