Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 19. 21:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápán tartott lakossági fórumot Vadai Ágnes

Pápán tartott lakossági fórumot Vadai Ágnes

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője felkeresi az ország katonavárosait, ezért érkezett Pápára is. Grőber Attila helyi elnökkel közösen tartott lakóssági fórumot a DK új helyi irodájában.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón az országos politikus az orbáni politika elszigetelődéséről beszélt, amely szerinte tetten érhető az európai unió után a NATO-ban is. Vadai Ágnes szerint a magyar honvédség humánpolitikai katasztrófa felé sodródik, melyhez hozzájárult a 45 év felletti katonák leszerelésének lehetősége, továbbá a toborzások kudarca - mondta. A képviselő beszélt arról a nagyszabású eszközbeszerzésről is, ami zajlik a honvédségnél, ám mint mondta, hiába van vas, ha nincs, aki működtesse. Hozzátette, egy új nemzetbiztonsági stratégiát kínálnak a választóknak, ami megoldja ezeket a problémákat.

Grőber Attila a helyi ügyek kapcsán elmondta, örömére szolgál, hogy új irodát tudott nyitni a DK Pápán. Az önkormányzati képviselő hozzátette, ezzel párhuzamosan folyamatosan gyarapszik a DK helyi tagsága is.Az elmúlt hetekben Pápán is aláírásgyűjtési akciót folytattak az "orbáni infláció" kérdésében, 400 aláírást gyűjtöttek össze.

Grőber Attilától megtudtuk, megkezdődött a helyi önkormányzati kampány előkészítése, zajlik az egyeztetés a többi ellenzéki párttal is, mely kapcsán még nem kívánt részleteket mondani, annyit azonban elárult, hogy van olyan párt, amely külön kíván indulni a jövőre esedékes választáson, de az egyeztetések még tartanak. Hangsúlyozta: a DK nyitott az együttműködésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.