Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2021. Július 07. 17:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápán járt Gyurcsány Ferenc

Pápán járt Gyurcsány Ferenc

A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke lakossági fórumot tartott a Fő utcán.

Igen jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott le az a kevesebb mint egy órás fórum, amelyen Gyurcsány Ferenc a jövé évi választás jelentőségéről, az általa áhított kormányváltáshoz szükséges tennivalókról, és az azt követően elvégzendő feladatokról beszélt. A civil és egyenruhában lévők nagy számából olyasvalaki is kikövetkeztethette, hogy egy igencsak megosztó személyiség látogatott ma városunkba, aki egy kicsit se konyít a politikához.

Ellentüntetők is várták a volt kormányfőt, Orbán Imre exjobbikos vezetésével demonstrációt is szerettek volna szervezni, ám ezt a rendőrség nem engedélyezte, ahogy azt sem, hogy megközelítsék a lakossági fórum helyszínét. Ezért a Fő tér sarkán helyezkedtek el, onnan "köszöntötték" Gyurcsányt néhány régről ismert rigmussal, és táblákkal.

A volt miniszterelnököt se kellett félteni, elsőként ugyanis őket köszöntötte egy kurjantással és egy intéssel. A lakossági fórum közönségének összetétele ugyancsak említést érdemel, ugyanis a megszokott idősebb DK-s szimpatizánsok mellett viszonylag sok fiatalt is vonzott Gyurcsány Ferenc.

Többükkel sikerült szóba elegyednem. Voltak köztük páran, akik egy választási szituációban is támogatnák (persze ha elérik a korhatárt), ám legtöbbjük csak egy szelfi kedvéért érkezett, a beszédeket végig dumálták, hülyéskedték. "A kígyók kígyóznak és egyéb gyurcsányi dumákon jókat nevetünk, egy közös szelfi szintén jó poén" - hangzott el egyiküktől. Amint végetért a fórum, be is igazolódott, amiről beszéltek, megrohanták ugyanis a kormányfőt és mindnyájan készítettek egy közös képet Gyurcsány Ferenccel.

De hogy a fórum lényegi részéről is essen szó, elsőként Benedek Szilveszter köszöntötte az egybegyűlteket. Ő lesz az előválasztáson a DK választókerületi jelöltje, Pápán nem sokan ismerik a nevét és valahogy a fórum résztvevőin is az látszott, hogy jó-jó, de mikor jön végre a Gyurcsány. Szerinte a választás tétje az egész országban ugyanaz, hogy "tudjuk-e azt mondani Orbánéknak, hogy elég volt, és választunk-e egy olyan kormányt, amely jólétet és biztonságot hoz az országba" - fogalmazott, majd kis szünet után átadta a szót Gyurcsány Ferencnek, aki a 83-ason történt közlekedési baleset miatt késve érkezett.

Az exkormányfő, aki 2009-ben lemondani kényszerült a gazdasági és erkölcsi szempontból is mélypontra került ország vezetéséről, felesége, Dobrev Klára támogatására kérte az egybegyűlteket. Politikai és történelmi ámokfutásnak nevezte a Fidesz elmúlt bő tízéves kormányzását, melyet csak együttműködve lehet leváltani. Szerinte jól megy az ellenzéki együttműködés, ezért "minden esély megvan arra, hogy új, polgári és demokrata kormánya legyen Magyarországnak".

Szerinte a kormány bajban van az összefogás miatt, "viszik haza a családi ezüstöt", majd az iskolák, a kórházak államosítását, az egyetemek alapítványi fenntartásba vételét és az autópálya-koncessziót hozta fel példaként. Az előválasztás fontosságát hangsúlyozta, a vita legegyszerűbb lebonyosításának nevezte az előválasztás intézményét, majd Benedek Szilvesztert ajánlotta a választók figyelmébe.

Aztán mondott konkrétumokat is Gyurcsány Ferenc, a teljesség igénye nélkül:

- Azt ígérte a melósoknak, hogy újra sztrájkolhatnak

- az embereknek, hogy a kormány újra figyelni fog rájuk

- a családoknak, hogy megemelik a családi pótlékot, megtartva a családi adókedvezményt, ám annak átalakítására utalt, mivel szerinte abból azok járnak jól, akik többet keresnek

- szerinte 10 évvel ezelőtt az egészségügy jobb állapotban volt

- a nyugdíjasoknak a nyugdíjak svájci indexálásának visszaállítását.

A lakossági fórum néhány kérdéssel folytatódott, egy úr például arra volt kíváncsi, hogy őrizni kellene-e Orbán Viktortól a Magyar Nemzeti Bankot, de szóba került a devizahitel kérdése is, amelyet nemes egyszerűséggel tisztességtelen üzletnek nevezett a DK elnöke.

A szelfik után az országjárás következő állomáshelyére, Szombathelyre utazott tovább Gyurcsány Ferenc, akit az autóig Grőber Attila, az MSZP helyi szervezetének vezetője kísért el, de Orbán Imre is megtalálta a módját, hogy az exkormányfő közelébe férkőzzön. Nem lesz egyszerű ez a kilenc hónap...

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 17:22, kedd | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a férfinál

A pápai rendőrök elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak egy 35 éves férfit.

2022. Január 25. 11:18, kedd | Helyi

Csaknem negyedével nőttek az ingatlanárak Közép-Dunántúlon

A koronavírus járvány okozta gazdasági válság kellős közepén senki sem gondolta volna, hogy merőben megváltoznak az ingatlanpiaci viszonyok hazánkban.

2022. Január 24. 14:48, hétfő | Helyi

Fókuszban a körözött személyek

A pápai rendőrök ezidáig több mint 20 körözött személyt fogtak el az új évben.

2022. Január 24. 13:31, hétfő | Helyi

Ilyen az, amikor leaszfaltoznak egy csatorna fedlapot

Különös kátyú van kialakulóban a Korvin és a Korona utcák kereszteződésében lévő körforgalomban.