Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2011. Augusztus 11. 09:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápán is lesz Mária Rádió

Pápán is lesz Mária Rádió

7 új frekvenciát nyert a vallási műsorokat sugárzó rádió.

A Mária Rádió (MR) 2011-ben hét új frekvenciát nyert: Ajkán, Veszprémben, Várpalotán már elindult a helyi rádió, Celldömölkön, Sárváron, Mórott és Pápán zajlanak az előkészületek. Ebből a célból érkeztek ma városunkba a MR magyarországi képviselői, köztük Horváth István mocsai plébános, a MR megbízott műsorigazgatója. A MR lelkes csapata Pápán is előkészíti a katolikus rádió megjelenését. A rádió képviselői – többek között – Salgó Ferenc kanonok plébánossal és a Pápa Város Televízió főszerkesztőjével folytattak tárgyalásokat a helyi sugárzású rádió elindításáról.

A MR minden nap sugározza műsorát, naponta más-más témákat feldolgozva. A helyi rádióban napi négy óra műsort szerkeszt a stáb adott idősávban. A mb. műsorigazgató elmondta azt is, a műsort igyekeznek tartalmas riportokkal, beszélgetésekkel, imádságokkal megtölteni, a lényeg pedig, hogy mindez a pápai és környékbeli eseményeket felölelve történjen meg.

Horváth István a Pápa-ma érdeklődésére elmondta, a MR elindítása attól is függ, hogy mikorra készül el a műsort kiszolgáló ministúdió. Salgó Ferenc – aki a rádió lelkivezetői felügyeletét látja majd el – hozzátette, a stúdiót várhatóan a Veszprémi úton található, a Plébánia tulajdonában álló épületben rendezik be. A MR feladatait alapvetően önkéntesek látják el, akik ezzel töltik be a keresztény létükből fakadó örömhírt terjesztő kötelezettségüket. A rádió Pápán sem működhet másként, ezért e feladatra olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik elegendő időt tudnak minderre fordítani és életvitelüket, magatartásukat tekintve alkalmasak arra, hogy bekapcsolódjanak a munkába. Salgó Ferenc hozzátette, lelki vezetőként az ő feladata az lesz, hogy a MR evangelizációs célkitűzéseinek megfelelve olyan témák, előadások, szentmisék elhangzását szorgalmazza, amelyek összhangban vannak a katolikus egyház tanításaival.  

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 15. 08:02, szombat | Helyi

A költségvetést tárgyalta a képviselőtestület

A képviselők a munkaértekezleten többek közt a város 2020-as költségvetéséről és kitüntető díjak adományozásáról is tárgyaltak.

2020. Február 13. 11:51, csütörtök | Helyi

30 méteres fenyőket döntött ki a szél a Külső-Várkertben

Korábban éles kritika érte az önkormányzatot és az erdészeti szakembereket a fakivágások miatt.

2020. Február 13. 08:23, csütörtök | Helyi

Biztonságos internet nap Pápán

A biztonságos internet naphoz kapcsolódóan tartottak előadásokat a pápai rendőrök.

2020. Február 12. 15:15, szerda | Helyi

Ittasan okozott balesetet Pápán, majd elhajtott

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 60 éves szerecsenyi sofőrrel szemben folytatott.