Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2011. Szeptember 06. 14:45, kedd | Helyi
Forrás: vehir.hu

Pápán indít képzéseket a Teleszterion

Pápán indít képzéseket a Teleszterion

A színházi műhely 8 évnyi veszprémi működés után költözik városunkba.

A Teleszterion a pápai Weöres Sándor általános iskolával, a Magyarpolányi Művészeti Iskolával, valamint a Jókai Mór Művelődési Központtal karöltve színházi képzéseket indít pápai és Pápa környéki iskolákban. Felhívást az adott partnerintézményben tesznek közzé, ahol megfelelő számú jelentkező esetén kezdik meg a gyerekek képzését, ami sok mozgásból, valamint játékos személyiségfejlesztő és koncentrációt javító tréningekből áll.

A Teleszterion Színházi Műhely felnőttek számára is indít színházi képzést, ennek tagfelvétele a Jókai Mór Művelődési Központban lesz, szeptember 15-én este hat órai kezdettel.

A nyári időszakban a társulat már két produkciót készített a városban. Egyrészt elkészült egy színházi előadás, amely Marquez regényeinek világát veszi asszociációs alapul, másrészt Lois Lowry Az Emlékek Őre című könyvét adaptálták színpadra a fiatal felnőtteknek.

Fotó: dramamuhely.blogspot.com

Címkék: szíház, teleszterion

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 15:13, csütörtök | Helyi

Egészen parádés a SAC tetrisz fotója

Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren készített fotójával csatlakozott a tetrisz kihíváshoz.

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

2019. December 11. 22:05, szerda | Helyi

Csőtörés miatt hömpölygött a víz a Vásár utcán

Olvasónk videóján jól látható, hogy jelentős mennyiségű víz ömlött ki. A város több pontjáról jelezték olvasóink, hogy lecsökkent náluk a víznyomás.

2019. December 11. 21:20, szerda | Helyi

Újabb vidám Zanzafix történetek a gyermekeknek!

Új mesekönyvéről kérdeztük Iványi Balázst,mely Zanzafix születésnapja címmel jelent meg december elején a pápai könyvesboltokban.