Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 16. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Pápai termékek a schwetzingeni karácsonyi vásáron

Pápai termékek a schwetzingeni karácsonyi vásáron

Dr. Áldozó Tamás polgármester beszélt a pápai delegáció schwetzingeni látogatásáról.

Pápa németországi partnervárosának hagyományosan nagyszabású karácsonyi vásárán bemutatkozhattak olyan pápai emblematikus termékek, mint a Pápai Hús 1913 Kft. termékei, vagy városunk és a Kékfestő múzeum ajándéktárgyai. A pápai delegáció emellett igyekezett hangsúlyozni, hogy újra élet költözött az Esterházy-kastélyba, ennek megfelelően a pápai standon a barokké volt a főszerep. Sőt, bizonyos alkalmakkor a delegáció is barokk ruhát öltött.

A schwetzingeni karácsonyi vásár egy színpad is, ezért minden évben a pápai termékek mellett egy-egy kulturális csoportot is magával visz a delegáció. Az idei évben egy Pápán kívüli csoport, a Gannai Asszonykórus kísérte el a városi elöljárókat. Műsoruk nagy sikert aratott, mivel a sváb kórus a helyiek számára is ismerős dallamokat énekelt. Különösen azokat érintették meg a dallamok, akiket a ’40-es években kitelepítettek Magyarországról. – Hazaérkezésünk után kaptuk a hírt, hogy olyannyira tetszett nekik az asszonykórus fellépése, hogy Schwetzingen városa 1000 euróval támogatja a kórus működését – mondta dr. Áldozó Tamás polgármester.

Az idén 20 éves jubileumát ünnepli a partnervárosi kapcsolat. Ennek alkalmából szervezett rendezvénynek Pápa városa lesz a házigazdája, melyre mindenkit meg kívánnak hívni, aki részt vett a partnerkapcsolat kialakításában.

Címkék: partnerváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.