Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 13. 08:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Klebelsberg Központ: A 24.hu hazudik

Klebelsberg Központ: A 24.hu hazudik

Nagy port kavart a hírportálon megjelent írás, mely azt sugallja, a somlóvásárhelyi általános iskola igazgatójának azért kellett távoznia, mert az általa vezetett intézmény több uniós pályázaton is sikeresen szerepelt.

A 24.hu január 11-i cikkében azt írja, a "somlóvásárhelyi általános iskola tavaly három uniós pályázaton is elindult, és mindhármat meg is nyerte. A siker a magyar közoktatás léptékével mérve óriási összeget, 160 millió forintnyi támogatást hozott az évek óta lendületesen fejlődő intézménynek. Az igazgatónő fejlesztési terveinek azonban most nem várt következményei lettek. A tankerület vezetője december elején munkatársaival megszállta az iskolát, és mire elmentek, az igazgatónő aláírta saját lemondó nyilatkozatát, és idegösszeomlást kapott. A történtek hátteréről hivatalos magyarázat nem érkezett a tantestülethez, a megüresedett intézményvezetői székbe az egyik szomszéd település tanítónője ülhetett be. A ráadás az volt, hogy a Somlóvásárhelyen megírt legnagyobb összegű pályázatot egy másik falu iskolájának adta a tankerületi vezető."

Nagy döbbenetet vált ki bennünk, hogy a tankerület vezetője a sikeres pályázatok hatására az iskola vezetése ellen támad.

Somlóvásárhely szülői közössége karácsony előtt kért segítséget az emberierőforrás-minisztertől: 160-an írták alá a Balog Zoltánnak küldött levelet, miután kiderült számukra, hogy a helyi iskolát felügyelő pápai tankerület vezetője egyik napról a másikra eltávolította az igazgatót. A négydiplomás Martonné Vathy Hedvig több mint harminc éve dolgozott a somlóvásárhelyi iskolában, és 10 éve vezette az intézményt. A portál szerint Egyházi Andrea tankerületi igazgató december 8-án hat társával érkezett az iskolába, Martonnéval zárt ajtók mögött tárgyaltak. Az igazgatónő néhány óra múlva aláírta a lemondó nyilatkozatát és az áthelyezéséről szóló dokumentumot. A tankerületi igazgató egy pápai általános iskola alsó tagozatába helyezte át a mesterpedagógusi minősítésű igazgatónőt, aki – információnk szerint – nap végére idegösszeomlást kapott a történtek miatt a portál írása szerint.

Az iskolaigazgató szabálytalanságokat követett el - írja a tankerület

A 24.hu írása nyomán a Klebelsberg Központ közleményében azt írja, újabb hazugságok jelentek meg a sajtóban az iskolákról. "A Klebelsberg Központ sajnálattal tapasztalta, hogy a 24.hu-n a somlóvásárhelyi általános iskoláról megjelent, hazugságokat tartalmazó cikk hatalmas indulatokat kavart. Elfogadhatatlan, hogy egyesek politikai szándékú hangulatkeltéssel oktatási intézményeket, az oktatásért dolgozó szakembereket próbálnak meg ellehetetleníteni. A cikkben megjelent valótlanságok következtében fenyegetéseket kapott az érintett tankerületi igazgató. A Klebelsberg Központ minden esetben megvédi a jogszerűen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva dolgozó munkatársait. A portálon megjelentekkel ellentétben a valóság az, hogy a tankerületi központhoz eljutott információk alapján az intézményvezető több szabálytalanságot követett el a nevezett pályázatok, valamint a hivatali működése során is, ezért vizsgálatot indított a fenntartó a történtek feltárására. Az intézményvezető saját maga kérte a felmentését és az áthelyezését, szó sem volt semmiféle nyomásgyakorlásról. A tankerületi központ időközben - a vizsgálat lezárása után - az ügyben büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen közfeladati helyzettel való visszaélés bűntette alapos gyanújával."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.