Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 21. 14:35, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Pápai kábítószer terjesztők a rács mögött

Pápai kábítószer terjesztők a rács mögött

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya összehangolt rendőri akció keretében csapott le helyi kábítószer terjesztőkre, fogyasztókra.

A sikeres bűnügyi akciót – melynek végrehajtásában az Ajkai, a Balatonfüredi és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is segédkeztek – komoly felderítő és tervező munka előzte meg. 2011. november 8. és november 11. között a pápai nyomozók 4 férfit és 1 nőt vettek őrizetbe, akiket kábítószer terjesztésével gyanúsítanak. A 4 fiatalembert előzetes letartóztatásba is helyezte a Veszprémi Városi Bíróság. Több, mint 60 főre tehető azok száma, akiket kábítószer fogyasztás miatt állítottak elő a kapitányságra. Őket gyorsteszt segítségével vizelet vizsgálatnak vetették alá. A házkutatások alkalmával jelentős mennyiségű, főként marihuánának és származékának, továbbá ecstasynak és speednek tűnő anyagot foglaltak le a rendőrök. Az egyik terhelt lakásában és garázsában több tőből álló vadkender ültetvényre bukkantak a nyomozók. A termesztő védekezésül amatőr botanikusnak állította be magát.

Amennyiben a szakértői vélemény szerint a lefoglalt dolgok kábítószernek minősülnek, úgy azok értéke több millió forintra tehető. A fogyasztók és a terjesztők főként pápai lakosok, néhányan élnek csak Pápa környéki településeken. Életkoruk 17 és 30 év között van. Ellenük visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A kábítószerrel kereskedő személyek – vádemelés esetén – 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. Azok a gyanúsítottak pedig, akik kizárólag fogyasztással követték el a bűncselekményt, vállalhatják a kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben való részvételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.

2024. Július 14. 07:59, vasárnap | Helyi

Perutz: 14 lőtt gól, két felkészülési mérkőzésen

Előbb a Rábapaty, majd pedig a Kapuvár csapatát győzték le simán a pápaiak.