Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 06. 14:10, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Pápai Hús: Nem fogadták el a hitelezők a cég ajánlatát

Pápai Hús: Nem fogadták el a hitelezők a cég ajánlatát

Az első csődegyezségi tárgyalás nem hozott eredményt. A tulajdonos a tartozások öt százalékát fizette volna ki azonnal, további negyvenet pedig később. A hitelezők ezt nem fogadták el. Október 15-ig újra egyeztetnek.

A cég fizetési moratóriuma november 10-én jár le, az újabb egyeztetést október 15-ig tartják meg - mondta Uzsoky András, a Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatója a tárgyalást követően.

Tájékoztatása szerint a tárgyaláson eleinte feszült volt a hangulat, de ezt oldotta az, hogy felolvasták a Vidékfejlesztési Minisztérium ma kiadott közleményét, amelyben azt ígérik, hogy a Pápai Hús élőállat beszállítóit támogatni fogják.

Az eredeti ajánlat az volt, hogy a tartozás öt százalékát rögtön kifizetik a hitelezőknek, majd további negyven százalékot bizonyos ingatlanok eladása után - tájékozatott Uzsoky András.

Hozzátette: a jelzáloggal terhelt vagyonelemekről azonban a bank még nem döntött, ezért a pénteki egyeztetésen a negyven százalékos ajánlatot vissza kellett vonnia a cégnek; a hitelezők viszont nem érték be az öt százalékkal, ezért a következő tárgyalásra új ajánlatot dolgoznak ki.

Uzsoky András megjegyezte: a megoldás érdekében személyes segítségét is felajánlotta a hitelezőknek a vitás kérdésekben.

Csepregi Kálmán, a 15 családi vállalkozást képviselő Mezőföld 15 termelői csoport vezetője a tárgyalás után az MTI-nek azt mondta: "nagyon dühösek és csalódottak vagyunk, mivel korábban nem ezt ígérték nekünk."

Felidézte: a húsgyár előtt hétfőn tartott demonstrációjukon is kinyilvánították, hogy a Pápai Hús által ki nem fizetett, teljes összegre szükségük van, hiszen családok sorsáról, megélhetéséről van szó. Ehhez képest az öt százalék, vagy az öt plusz negyven százalék is elfogadhatatlan - vélte a beszállító.

Csepregi Kálmán hangsúlyozta: a további lépésekkel várnak szeptember 17-ig, ugyanis erre a napra hívta őket tárgyalásra Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A hétfői demonstráción résztvevő hitelezők kilátásba helyezték, hogy ha nem érik el céljaikat, traktoros demonstrációt tartanak a fővárosban, s ha kell, Brüsszelhez fordulnak segítségért.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék