Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 10. 13:06, szerda | Helyi
Forrás: magyaridok.hu

Pápai Hús: Ezért nem írták még alá az adás-vételt

Pápai Hús: Ezért nem írták még alá az adás-vételt

A húsgyár felszámolt cégei komoly adósságot halmoztak fel a beszállítók felé. Egy dunaszerdahelyi cég eljárást indított a bíróságon, blokkolva a vagyonelemek értékesítését - írja a Magyar Idők.

A lap szerint ezzel komoly veszélybe került a pápai húsüzem működése, ezzel 650 dolgozó munkahelye. A szlovákiai cég szerint a pályázati felhívásban nem volt szabályos a vagyonelemek megjelölése. A cégközlönyben is szereplő tájékoztatás viszont szabályos volt, amit már az első fokú bírósági ítélet is kimondott. A 31 millió forintos hitelezői igényt bejelentő dunaszerdahelyi Lezoma Kft. ezért fellebbezett, a másodfokú bírósági ítélet viszont csak augusztus végén várható. Ezért hiába érkezett érvényes vételi ajánlat a felszámolás alatt álló gyár teljes vagyonára, valamint ígéret a dolgozók foglalkoztatására és a termelés fenntartására, a cég működése egyelőre mégsem garantált.

Amennyiben a felszámolási eljárást nem támadják meg a bíróságon, már megkezdődhetett volna az átadás-átvétel az üzemért 1,134 milliárd forintot ajánló Tano Commerce Kft.-vel. A tajvani kötődésű vállalkozás ígéretet tett rá, hogy legalább 2018 végéig folytatja a termelést és garantálja a dolgozók továbbfoglalkoztatását is. Úgy tudjuk, a cégnek van érvényes importengedélye Kínába. A távol-keleti országban nagy a kereslet a húskészítményekre, a szükséges engedélyek beszerzése pedig rendkívül bonyolult és időigényes folyamat. A cég vagyonára egy másik ajánlat is érkezett, azonban a 200 millió forint körüli összeg jóval elmaradt az elfogadott ajánlattól.

A folyamatban lévő bírósági eljárást kezdeményező, dunaszerdahelyi székhelyű Lezoma Kft. a szlová­kiai cégnyilvántartás szerint az élőállat-kereskedelem mellett többek közt áruszállítással, rendezvényszervezéssel, raktározással, de wellness- és fitneszszolgáltatásokkal is foglalkozik. Tavaly mintegy 6,5 ezer eurós veszteséget könyvelt el. A cég vezetője több más, hasonló szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás tulajdonosa.

A pápai húsgyár felszámolását tavaly novemberben kezdeményezte a város önkormányzata. A gyár működése 2012-ben vált bizonytalanná, ekkor az önkormányzat csaknem 1,5 milliárd forintot kapott az államtól az üzem megmentésére. Az összegből csak a hitelezők egy részét sikerült kifizetni. Ezt követően 2013-ban csődvédelmet kértek, ami felszámolásba fordult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.