Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2011. Augusztus 25. 08:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Naplo-online

Pápai fiatal is érintett az idősek megtámadásában

Pápai fiatal is érintett az idősek megtámadásában

Több idős nőt is megtámadtak és kirabolták Ajkán. A tettesek között egy pápai fiatal is van.

A bírósági ítélet szerint az első ilyen bűncselekményt a 17 éves kislődi B. György egyedül követte el, amikor tavaly december 7-én Ajkán a vízmű előtti járdán hátulról megtámadott egy idős asszonyt, akinek a válláról először nem sikerült lerántania a táskát.

Amikor az asszony földre került, támadója maga után húzta. A sértett egy idő után feladta a küzdelmet. A fiatal rabló csupán 600 forinthoz jutott. Négy nappal később a vádlott együtt szórakozott a halimbai H. Józseffel (18) és a pápai H. Jánossal (17).

Ekkor szóba került, hogy milyen könnyen lehetne pénzhez jutni a fenti módszerrel. Hárman a Kórház utcában követtek egy idős nőt, majd támadásba lendült B. György, aki különösebb erőszak nélkül megszabadította kézitáskájától a hölgyet. A banda elmenekült, majd a közeli tónál osztozkodtak a zsákmányon. Összesen 4500 forinthoz jutottak, s egy 125 ezer forintot érő szemüveghez, amellyel nem tudtak mit kezdeni.

Az összeget kevésnek találták, mert két nappal később a három rabló a Korányi utcában - megint csak este fél nyolckor - szemelte ki áldozatát. Amikor H. József erősen megrántotta az idős nő vállán lévő táskát, áldozata a földre esett. Ez alkalommal 10 ezer forinttal lettek gazdagabbak a fiatalok, amiből cigarettát vettek, majd elosztották egymás között a summát.

A tárgyaláson H. Jánosnak azért is kellett felelnie, mert 2009 tavaszán egyik barátja segítségére sietett, hogy egy nő miatt megverjék harmadik társukat a pápai buszpályaudvaron.

A rablásokat elkövető két fiatalkorúnak, H. Jánosnak egy évet, B. Györgynek egy év négy hónapot kell fogházban töltenie, míg a legsúlyosabb ítéletet H. Józsefre mérte a bíróság: mint különös visszaesőnek öt évre kell fogházba vonulnia. Az ítélet jogerős.

A kép illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 14:30, szerda | Helyi

68 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze a Tarczy iskola diákja

A pápai iskola diákjai már három éve részt vesznek egy karácsonyi adományozási akcióban. A Tarczy egyik diákja különösen kitett magáért, 68 dobozt töltött meg ajándékokkal.

2019. December 11. 14:25, szerda | Helyi

Szamurájkarddal sebesítette meg ismerősét a pápai férfi

A Pápai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves helyi lakos ellen.

2019. December 11. 09:39, szerda | Helyi

Közel 4 millió forintnyi adományt adtak át a Vajda Márta iskolának

Stratégiai Légiszállítási Képesség közösségének norvég tagjai évről-évre adománygyűjtő akciót szerveznek. Idén a Vajda Márta iskolát támogatták az összegyűlt pénzadománnyal.

2019. December 11. 08:37, szerda | Helyi

Az Esterházy-kastély kapujának újjászületését mutatja be a városi könyvtár új naptára

A kapu újrakovácsolásának leglátványosabb mozzanatait és az elkészült, újjászületett jelképet mutatja be a kiadvány, idézetek kíséretében.