Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Április 08. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Pápai és balatonfüredi diákok nyertek balatonalmádiban

Pápai és balatonfüredi diákok nyertek balatonalmádiban

Megtartották a középiskolások közlekedésrendészeti versenyét.

A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Balatonalmádi Városi Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében 2022. április 6-án került megrendezésre a felmenő rendszerű Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntője.
A fiatalkorúak által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzésének egyik hatékony módja a biztonságos közlekedésre nevelés. A szervezők a feladatok összeállítása során fontosnak tartották, hogy a versenyzők életkori sajátosságaira figyelemmel, olyan ismeretanyagot adjanak át, amelyek hasznosak a helyes közlekedési magatartás kialakításában.

A megmérettetés napján a diákok kerékpár, segédmotor-kerékpár és személygépkocsi kategóriában mérték össze tudásukat. Valamennyi járművezető KRESZ teszt kitöltésével adott számot az elméleti ismereteiről, majd ügyességi, valamint a közúti forgalomban szabályossági és gyakorlati feladatokat hajtott végre a választott járművel.

A kupán kerékpáros, valamint személygépkocsi kategóriában a legjobb eredményt a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium tanulója, Fehér Zsombor és Őri Ádám Attila érte el, míg segédmotor-kerékpár kategóriában a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium diákja, Tamás Benedek bizonyult a legjobbnak.
A három győztes képviselheti majd a megyét 2022. május 31. és június 2. között, a Balatonalmádiban és Veszprémben megrendezendő országos döntőn.
A pápai diákok csapatversenyben a második helyen végeztek. Az első helyezett Tamás Benedek mellett a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium két tanulója, Gombás Milán Attila kerékpáros kategóriában, míg Hegyi Ferenc személygépkocsi vezető kategóriában állhatott a dobogó második fokára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.