Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Január 09. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai csapat nyerte a 4 for Europe országos középiskolai vetélkedőt

Pápai csapat nyerte a 4 for Europe országos középiskolai vetélkedőt

A Türr István Gimnázium csapata nyerte a 4 for Europe elnevezésű országos középiskolai vetélkedőt, így a pápai diákok képviselhetik Magyarországot 2019. március 7-én Strasbourgban, az Euroscola napon.

A 4 FOR EUROPE európai uniós témájú verseny középiskolások számára. A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből állt. Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében a regionális döntőkön első helyezett csapatai vehettek részt az országos döntőn. A megmérettetést a Türr István Gimnázium csapata nyerte, így a pápai fiatalok képviselhetik hazánkat 2019. március 7-én Strasbourgban az Euroscola napon. Ezen a rendezvényen a magyar diákok 27 uniós tagállam fiataljaival mérhetik össze tudásukat továbbá a 2018/2019-es tanév második félévében egy strasbourgi tanulmányúton is részt vehetnének az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretén belül - számolt be az örömhírről Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 18:24, kedd | Helyi

Biztonságos a kerékpárom akció Pápán

A pápai rendőrök egy helyi üzem dolgozóinak kerékpárjait ellenőrizték és regisztrálták.

2019. Június 25. 07:31, kedd | Helyi

Két körözött személyt is előállítottak a pápai rendőrök egy nap alatt

A pápai rendőrök mindkét férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették őket.

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

2019. Június 22. 11:15, szombat | Helyi

Azt képzelte, ő Vasember, ezért ugrott ki a kisfiú az erkélyről

A négy éves kisfiút mentőhelikopter szállította a veszprémi kórházba, a lábát kellett megoperálni. Édesanyja írta le, hogyan történt a baleset.