Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 17. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) - Amatek.hu

Pápai csapat nyerte a legjobb matekosnak járó díjat

Pápai csapat nyerte a legjobb matekosnak járó díjat

Közel ezer csapatot hagytak maguk mögött a közösségi játék győztesei.

Közel ezer csapat vett részt a Játssz!Ma! gondolkodásfejlesztő játékban, amelynek vasárnapi döntőjében a tíz legjobb csapat mérte össze tudását és talpraesettségét. Az izgalmas vetélkedő végén a pápaiak vehették át a legügyesebb matekozónak járó fél millió forintos fődíjat.

Logikán és matematikai ismereteken kívül taktikai készségekre is szüksége volt a Matematika Birodalma Alapítvány által szervezett vetélkedő utolsó fordulójába jutott versenyzőknek. A háromfős csapatok fél éven át online feladatokon keresztül csiszolhatták matematikai rátermettségüket, a legtöbb pontot szerzők pedig május 14-én, a budapesti Veres Péter Gimnáziumban megrendezett döntőben bizonyíthatták: ők az ország legügyesebben matekozó csapata.

A különböző településekről – többek között Debrecenből, Miskolcról és Pécsről – érkező játékosoknak az innovatív vetélkedő megnyeréséhez a helyes megoldások mellett gyorsaságot és pókerezőket megszégyenítő eszköztárat is be kellett vetniük. A legleleményesebbnek és a fél millió forintos fődíj nyertesének a Pápai nyuszik csapata bizonyult. A csapat tagjai: Varga-Umbrich Georgeta, Varga-Umbrich Eszter és Döbröntei Dávid. A második helyet és a 300.000 Ft-ot érő jutalmat a nevében a dominódőlés Guiness-rekordjáról megemlékező 4543027 érdemelte ki, a bronzérmes Peudoki pedig 200.000 Ft-os díjjal gazdagodott.

A díjakat és a versenyzők által kiválasztott iskola, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium támogatását Varga Zoltán, a Central Médiacsoport Zrt. vezérigazgatója és a Játssz!Ma! közösségi játékot szervező A Matematika Birodalma Alapítvány alapítója adta át.

Ősszel pedig indul a következő Játssz!Ma!, amire várják minden gondolkodni szerető játékos jelentkezését.

További információ a vetélkedőről és A Matematika Birodalma Alapítványról:
www.amatek.hu

Lista kép: Facebook (Varga-Umbrich Károly)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.