Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2020. Március 28. 14:19, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai cégek vezetői fogtak össze – 6 millió forinttal támogatják a pápai kórházat

Pápai cégek vezetői fogtak össze – 6 millió forinttal támogatják a pápai kórházat

Két pápai édesség nagykereskedés 3-3 millió forinttal támogatja a pápai Gróf Esterházy Kórházat, a legmagasabb szintű védelmet nyújtó FFP3 típusú szájmaszkok beszerzésében.

Kovács László, a Fuky Csoki és Vida Balázs, a Schoco Bon édesség nagykereskedés tulajdonosa fogott össze, és jelentős összeggel támogatják a pápai kórházat. A két Pápához kötődő, de országos hálózattal rendelkező vállalkozás vezetője jó kapcsolatot ápol egymással, és a kialakult helyzetben magától értetődő volt számukra, hogy segítséget nyújtsanak. Mint mondták, a nyugati országokból érkező hírek nem sok jóval kecsegtetnek, bár bíznak abban, hogy hazánkban nem alakul ki olyan tragikus helyzet, mint Olaszországban, vagy Spanyolországban, ugyanakkor hangsúlyozták, minden segítségre szüksége van az egészségügynek ahhoz, hogy meg tudjon birkózni egy ilyen mértékű kihívással.

Bár a kormányzat is folyamatos segítséget nyújt a kórházaknak, és nagy számban érkeznek a védőfelszerelések Kínából, de a folyamatos használat miatt újabb és újabb eszközökre van szükség. A vállalkozók úgy gondolják, hogy a kormányzat hatékony és fajsúlyos szerepvállalása mellett széles társadalmi összefogásra is szükség van ahhoz, hogy ezt az egészségügyi és gazdasági krízist átvészelhesse az ország lakossága.

A pápai kórház vezetőitől azt az információt kapták, hogy FFP3 típusú szájmaszkokra van a legnagyobb szükség az intézményben, ezek a maszkok képesek ugyanis a legmagasabb szintű védelmet nyújtani az egészségügyi dolgozóknak, akik folyamatosan találkozni fognak a vírussal. Embertársaink védelme mellett elsősorban az ő védelmük a legfontosabb, hiszen ők fognak tudni segíteni mindnyájunknak – hangsúlyozták a cégvezetők hozzátéve, a segítségnyújtást, a támogatást az általuk vezetett cégek ajánlották fel, ami az ott dolgozók munkája nélkül nem jöhetett volna létre – emelte ki Kovács László és Vida Balázs.

A 6 millió forintos támogatásból több ezer darab FFP3 típusú szájmaszk fog megérkezni a pápai kórházba a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.