Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 29. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai buszmegállókat újítanak meg

Pápai buszmegállókat újítanak meg

Összesen 20 buszmegállót újítanak meg a város különböző pontjain, 50 millió forintból.

A beruházás célja, hogy vonzóbbá, komfortosabbá és ezáltal vonzóbbá váljon a tömegközlekedés a városban.

- A tömegközlekedés érdemtelenül kis hangsúlyt kap a városi közlekedésben, minden eszközzel támogatnunk kell, hogy a helyi közlekedés minél nagyobb része átterelődjön erre. Nemcsak környezetvédelmi szempontok miatt, hanem azért is, mert a mérhetetlen autóforgalom lehetetlen helyzetek sokaságát okozza nap mint nap - idézi a polgármestert a Pápa-ma.hu.

A buszokat és az azzal kapcsolatos szolgáltatásokat a Volánbusz végzi, az önkormányzatnak pedig abban van felelőssége, hogy minél komfortosabb körülményeket teremtsen a közlekedők számára a várakozás idejére.

Összesen 100 buszmegálló van a városban, de nem mindegyiknél van lehetőség fedett váró kialakítására, és számos olyan megálló is található Pápán, ahol rendezettek a körülmények.

A Városgondnokság tereprendezési munkákat végzett az egyes helyszíneken, ezt követően a kiválasztott szakcég elhelyezte a felépítményt tartó hüvelyeket és a tartószerkezetet, majd kialakítotják a buszmegállók végleges térszintjét. Utolsó munkafolyamatként kerül helyére a tetőborítás, a hátfal, az oldalfal és a pad. Várhatóan augusztus végére mind a 20 buszmegálló megújítása elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.