Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Július 29. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai buszmegállókat újítanak meg

Pápai buszmegállókat újítanak meg

Összesen 20 buszmegállót újítanak meg a város különböző pontjain, 50 millió forintból.

A beruházás célja, hogy vonzóbbá, komfortosabbá és ezáltal vonzóbbá váljon a tömegközlekedés a városban.

- A tömegközlekedés érdemtelenül kis hangsúlyt kap a városi közlekedésben, minden eszközzel támogatnunk kell, hogy a helyi közlekedés minél nagyobb része átterelődjön erre. Nemcsak környezetvédelmi szempontok miatt, hanem azért is, mert a mérhetetlen autóforgalom lehetetlen helyzetek sokaságát okozza nap mint nap - idézi a polgármestert a Pápa-ma.hu.

A buszokat és az azzal kapcsolatos szolgáltatásokat a Volánbusz végzi, az önkormányzatnak pedig abban van felelőssége, hogy minél komfortosabb körülményeket teremtsen a közlekedők számára a várakozás idejére.

Összesen 100 buszmegálló van a városban, de nem mindegyiknél van lehetőség fedett váró kialakítására, és számos olyan megálló is található Pápán, ahol rendezettek a körülmények.

A Városgondnokság tereprendezési munkákat végzett az egyes helyszíneken, ezt követően a kiválasztott szakcég elhelyezte a felépítményt tartó hüvelyeket és a tartószerkezetet, majd kialakítotják a buszmegállók végleges térszintjét. Utolsó munkafolyamatként kerül helyére a tetőborítás, a hátfal, az oldalfal és a pad. Várhatóan augusztus végére mind a 20 buszmegálló megújítása elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 20:36, péntek | Helyi

306 pápai van karanténban

Augusztus 14-én pénteken sem nőtt tovább a fertőzöttek száma, így továbbra is 43 az aktív pápai esetszám.

2020. Augusztus 14. 14:12, péntek | Helyi

Rendőrkézen a pápai férfi, aki megöléssel fenyegette családját

A 47 éves pápai lakost elfogták a rendőrök, majd őrizetbe vették.

2020. Augusztus 13. 20:36, csütörtök | Helyi

260 pápai van karanténban

79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma tegnaphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

2020. Augusztus 13. 14:13, csütörtök | Helyi

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

Egyikük sem a gyárban, hanem külső helyszínen kapta el a vírust. Jelenleg is tart az üzem két hetes nyári tervezett leállása, hétfőn indul újra a termelés.