Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2011. Augusztus 10. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápai bornapok

Pápai bornapok

Idén átalakul, kibővül és új nevet is kap a borfesztivál.

Dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy új alapokra kívánják helyezni a program filozófiáját, kibővítik, megújítják azt. A Pápai Bornapokat ezúttal szeptemberben (szeptember 7-11.) szervezik meg, mivel e hónapra már lezajlanak a Veszprém megyei, Balaton-parti borfesztiválok, melyeken a termelők nagy része képviselteti magát. Változás az is, hogy sokkal több pincészetet várnak a rendezvényre. Ezért a helyszín is megváltozik. Idén nagyobb helyen, az Esterházy kastély előtti téren rendezik meg a fesztivált. 

Érdekesség, hogy a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a "magyar gasztronómiába nem illő, a bornapok filozófiájától idegen termékeket ne forgalmazzanak, így a borfesztiválon nem lehet például sört kapni, és – a hagyományos értelemben vett – szénszavas üdítőitalok sem kerülhetnek az asztalokra." - Kérdés, mi lesz azokkal, akik nem kívánnak bort fogyasztani.

A fesztiválra természetesen előadókat is meghívtak. A fesztivál beharangozója és a fellépők nevei ITT tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Új okospadok kerültek Pápára

Az ország több városában lehet látni hasonló eszközöket, amelyeken nemcsak pihenni, de telefont tölteni és „wifizni” is lehet.

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

2019. Szeptember 13. 21:25, péntek | Helyi

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

A jobbikos képviselő 30 nap-30 megvalósulatlan ígéret címmel, a választásokig hátralévő időben, minden nap egy-egy olyan korábbi fideszes ígéretet mutat be a közösségi médiában, amely szerinte nem teljesült ebben a ciklusban.

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.