Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 10. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápai bornapok

Pápai bornapok

Idén átalakul, kibővül és új nevet is kap a borfesztivál.

Dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy új alapokra kívánják helyezni a program filozófiáját, kibővítik, megújítják azt. A Pápai Bornapokat ezúttal szeptemberben (szeptember 7-11.) szervezik meg, mivel e hónapra már lezajlanak a Veszprém megyei, Balaton-parti borfesztiválok, melyeken a termelők nagy része képviselteti magát. Változás az is, hogy sokkal több pincészetet várnak a rendezvényre. Ezért a helyszín is megváltozik. Idén nagyobb helyen, az Esterházy kastély előtti téren rendezik meg a fesztivált. 

Érdekesség, hogy a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a "magyar gasztronómiába nem illő, a bornapok filozófiájától idegen termékeket ne forgalmazzanak, így a borfesztiválon nem lehet például sört kapni, és – a hagyományos értelemben vett – szénszavas üdítőitalok sem kerülhetnek az asztalokra." - Kérdés, mi lesz azokkal, akik nem kívánnak bort fogyasztani.

A fesztiválra természetesen előadókat is meghívtak. A fesztivál beharangozója és a fellépők nevei ITT tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.