Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2011. Augusztus 10. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápai bornapok

Pápai bornapok

Idén átalakul, kibővül és új nevet is kap a borfesztivál.

Dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy új alapokra kívánják helyezni a program filozófiáját, kibővítik, megújítják azt. A Pápai Bornapokat ezúttal szeptemberben (szeptember 7-11.) szervezik meg, mivel e hónapra már lezajlanak a Veszprém megyei, Balaton-parti borfesztiválok, melyeken a termelők nagy része képviselteti magát. Változás az is, hogy sokkal több pincészetet várnak a rendezvényre. Ezért a helyszín is megváltozik. Idén nagyobb helyen, az Esterházy kastély előtti téren rendezik meg a fesztivált. 

Érdekesség, hogy a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a "magyar gasztronómiába nem illő, a bornapok filozófiájától idegen termékeket ne forgalmazzanak, így a borfesztiválon nem lehet például sört kapni, és – a hagyományos értelemben vett – szénszavas üdítőitalok sem kerülhetnek az asztalokra." - Kérdés, mi lesz azokkal, akik nem kívánnak bort fogyasztani.

A fesztiválra természetesen előadókat is meghívtak. A fesztivál beharangozója és a fellépők nevei ITT tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 16:15, csütörtök | Helyi

Főbérlője pénzét lopta el

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves egyházaskeszői fiúval szemben folytatott.

2020. Január 23. 08:14, csütörtök | Helyi

Auchan Pápán? Megkerestük az áruházláncot!

Több olvasónk is megkereste hírportálunkat azzal az értesüléssel kapcsolatban, mely szerint azért került le a pápai áruház tetejéről a nagy méretű felirat, mivel egy másik áruházlánchoz kerül át a pápai üzlet.

2020. Január 23. 08:12, csütörtök | Helyi

Négy óra alatt kétszer kapták el ittasan

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 45 éves helyi férfival szemben folytatott.

2020. Január 23. 06:55, csütörtök | Helyi

Édes Lászlóné vehette át a Pro Cultura Díszoklevelet

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.