Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Február 22. 09:15, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápai Böjtelő disznótorossal

Pápai Böjtelő disznótorossal

Lesz lehetőség a böjt előtt jóllakni, ugyanis hat húsipari vállalat csapata méri össze tudását március 1-jén szombaton, a pápai Piac téren. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Tegnap délután a helyszínen tartott sajtótájékoztatót dr. Áldozó Tamás polgármester, Kanozsai József, a Pápai Hús1913 Kft. képviseletében és Pethő Zoltán, a főszponzor Böllér Kft. vezetője.

- Amikor a Pápai Hús 1913 Kft. tulajdonosai lettünk, elmondtuk azt az ötletünket, hogy a város közreműködésével szívesen adnánk helyet egy olyan gasztronómiairendezvénynek, melyre más városokban nagy sikerű példák vannak. Pápán mindenképpen a disznófeldolgozáson alapuló gasztronómiai rendezvényre gondoltunk. Idén megszületett az áttörés, aminek az volt az előzménye, hogy a Pápai Hús csapata a budapesti „Bálnában” az Edd meg, amit főztél elnevezésű versenyen sikerrel szerepelt - ismertette a polgármester az rendezvény előzményeit.

A sajtótájékoztatón kiderült, a Pápai Böjtelőre hat csapat kapott meghívást. Mindegyik csapat mögött egy-egy termelő húsipari vállalkozás áll. A házigazda a Pápai Hús 1913 Kft. csapata, illetve pápai csapatként vesz részt a rendezvény szponzora, a Böllér Kft.

- A meghívott társaságok olyan cégek, akik – velünk együtt – a közös iparági érdek kifejezésére képesek egy ilyen rendezvénnyel. Hiszen a cél a sertéshús, a hagyományos magyar termékek fogyasztásának népszerűsítése - tette hozzá a polgármester.

A versenyen két félsertésből hurkát, kolbászt és disznótoros pecsenyét kell majd készíteniük a csapatoknak, ezeketszakértő zsűri és a közönség is értékeli majd. A sertéseket kilenc órától kezdik feldolgozni, dél körül készülnek el az első ételek. A rendezvény zárását délután öt órában határozták meg, amennyiben a hatszor két félsertésből marad addig valami...Az ételeken kívül lesz forralt bor, tea, bor, sör, pálinka is. Aki kóstolni szeretne, annak kóstoló jegyet kell vásárolni hatszáz forintért, melyért bőséges adagot kapnak majd a gasztronómia szerelmesei. A jeggyel lehet majd szavazni is a legízletesebb termékekre.

Kanozsai József elmondta, a húsgyár csapata a már Budapesten nagy sikert aratott receptek szerint dolgozik, ezen kívül pedig májgombóclevessel készülnek a rendezvényre. A Böllér csapata természetesen saját készítésű fűszerkeverékekkel érkezik.

Címkék: böjtelő, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.