Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 12. 16:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápa városa is ott lesz a Művészetek Völgyében

Pápa városa is ott lesz a Művészetek Völgyében

Az idén 25 éves Veszprém megyei kulturális és összművészeti fesztivál egyik helyszínén, Taliándörögdön városunk is bemutatkozhat - erről egyeztetett csütörtökön Áldozó Tamás polgármester Szőke Andrással.

A program szervezője elmondta, nemcsak Pápa városát, de a környéző falvakat is szívesen látják a dörögdi Ősök Házában, ahol elsősorban települések hagyományainak, ipartörténeti technikáinak és mezőgazdasági értékeinek bemutatására nyílik majd lehetőség. - Miért fontos ez? Hogy a fesztivál közönségét oktassa, elgondolkodtassa, és hogy játszhassunk együtt, és ugyanakkor kedvet adjon az ottani vendégeknek a későbbiekben egy pápai kirándulásra - tudtuk meg Szőke Andrástól, aki a pápai művelődési és művészeti intézmények vezetőivel is egyeztetett.

Áldozó Tamás azt emelte ki, hogyPápa értékeit tervezik felmutatni, olyan programot kívánnak összeállítani, amelyben minden napra lesz tartalmas, érdemi mondanivaló, és olyan pápai kuriózumokat, aktivitásokat biztosítani a helyszínen, amelybe a fesztiválra kilátogatók közül sokan bekapcsolódhatnak. Például kézművesműhellyel, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt mintázhatnak, de nagyobb léptékű bemutatkozásra is gondolnak néptáncosokkal, fúvósokkal. Így ebben az esztendőben mi, pápaiak is részesei lehetünk a kapolcsi kínálatnak - tette hozzá a városvezető.

A 25. Művészetek Völgye fesztivál idén július 24-e és augusztus 2-a között kerül megrendezésre Kapolcson, Taliándörögdön és Vigándpetenden.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.