Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2019. Október 03. 13:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápa, a fiatalok városa – Bemutatta utolsó programpontját is Grőber Attila

Pápa, a fiatalok városa – Bemutatta utolsó programpontját is Grőber Attila

Az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje hetedik programpontjának célja a fiatalok Pápán tartása.

A politikus szerint a jövő nagy kérdése, hogy Pápa városa meg tudja-e őrizni diákvárosi mivoltát és itt tudja-e tartani fiataljait. Grőber Attila tisztában van azzal, hogy a nagyvárosok elszívó hatása rendkívül erős, ugyanakkor véleménye szerint a fiatalokra kiemelt figyelmet kell fordítani. A következő nyolc pontot tartalmazza a program:

1. Ifjúsági cselekvési terv előterjesztése, amely a város ifjúságpolitikai programját tartalmazná.

2. Ifjúsági információs pont létrehozása, ifjúsági referens irányításával

3. Fiatalok házának létrehozása, fiatalok szabadidős tevékenységének támogatására. A jelölt elmondta, jelenleg nincs olyan közösségi tér, amely a fiatalok kikapcsolódásra, szórakozásra kifejezetten alkalmas lenne Pápán. Első körben egy meglévő, majd később egy új épületben képzeli el Grőber Attila az ifjúsági házat.

4. Fiatalok napjának létrehozása. Előadások, kerekasztalbeszélgetések, sportrendezvények szervezése ezen a napon. Cél, hogy érezzék a fiatalok, hogy ebben a városban ők is számítanak.

5. Olyan rendezvények szervezése, amely a városi identitást erősítik. Személyes kötődés a városhoz és személyes felelősség erősítése a programpont célja. Páldaként helytörténeti séták szervezését említette a jelölt

6. Civil szervezetek önkormányzati támogatásának 20 százalékát a 16-20 év közötti diákok támogatására fordítaná Grőber Attila.

7. Esélyt a fiataloknak címmel, otthonteremtési program indítása.
- Bérlakásfejlesztés
- Letelepedési támogatása, pályázati rendszerben, új és használt lakás vásárlására, 1 millió forintban maximalizálva
- Pápai életkezdési támogatás olyan fiataloknak, akiknek az első gyermeke Pápán fog megszületni, vagy született meg korábban.
- Fecskeház létrehozása, Pápán letelepedni szándékozó fiatalok számára addig, amíg saját lakást nem tudnak vásárolni – Az első ciklusban nem lát reális esélyt ennek megvalósítására Grőber Attila, ez a pont a következő ciklus végére valósulna meg tervei szerint.

8. A jövőnk Pápán van ösztöndíjprogram. Hiányszakmákban elsősorban pápai fiatalok tanulmányainak finanszírozása, ha Pápán helyezkednek el tanulmányaikat követően.

A polgármesterjelölt szerint ezzel a programmal el lehet érni, hogy a pápai fiatalok az érettségi vizsgát követően is a városban képzeljék el a jövőjüket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

2020. Április 03. 15:00, péntek | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.