Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Július 23. 13:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, met.hu

Özönvízszerű eső csillapíthatja a forróságot

Özönvízszerű eső csillapíthatja a forróságot

Narancssárga riasztás adott ki a meterológiai szolgálat az ország nagyrészére, így Veszprém megyére is egyrészt a hőség, másrészt pedig a várható viharok miatt. A zivatarok környékén akár 10 fokot is eshet a hőmérséklet.

Felénk lesznek a legnagyobb viharok

Somogy, Fejér és Veszprém megyében különösen sok eső hullhat, rövid idő alatt 50 milliméternél több csapadékra van kilátás, emiatt ebben a három megyében másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést adtak ki az özönvíz miatt – derül ki, ha átböngésszük az OMSZ veszélyjelzését.

A déli óráktól kezdve előbb a Dunántúlon, később a Dunától keletre is a magasba törő zivatarfelhők alakulnak ki, és a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén szórványosan, a Tiszántúlon csak kevés helyen alakul ki zápor, zivatar. Egyes zivatargócokban egy-két óra alatt komoly csapadék is lezúdulhat, emellett néhol jégeső is lehet.

Hirtelen tíz fokos lehűlés

Délutántól a Kisalföld irányából egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél. Zivatarokban átmenetileg viharos kifutószél is előfordul, emellett hirtelen 10 fokot is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb, a Nyugat-Dunántúlon a mérsékeltebb felmelegedés. Késő estére 24, 31 fokig csökken a hőmérséklet, de a zivataros helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.