Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 11. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Óvatosan a világhálón!

Óvatosan a világhálón!

A biztonságos internet napjához kapcsolódóan több prevenciós foglalkozást is tartottak a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság megelőzéssel foglalkozó munkatársai a világnaphoz kapcsolódó héten – 2022. február 7. és 2022. február 11. között – az illetékességi területükön működő általános- és középiskolákban, valamint a helyi nyugdíjas klubokban is tartottak prevenciós foglalkozásokat az internet veszélyeiről.

A rendőrök tanácsokat adtak a biztonságos jelszó létrehozásához, amely tartalmazzon kis- és nagybetűt, számot és szimbólumot, és legyen legalább 8 karakteres. A továbbiakban megtörtént események tükrében mutatták be a világhálóra meggondolatlanul feltöltött személyes adatok, fotók és videók, valamint az internetes ismerkedést követő személyes találkozók veszélyeit. Felhívták a figyelmet arra, hogy olyan fotót vagy videót, amelyen más is szerepel, csak annak a beleegyezését követően szabad feltölteni az internetre, valamint a vakáció alatt készült felvételek feltöltésével érdemes megvárni a hazaérkezést. A rendőrök kitértek az internetes vásárlások és nyereményjátékok veszélyeire is, valamint arra kérték a fiatalokat, hogy a világhálón történő levelezések, hozzászólások alkalmával ügyeljenek arra, hogy mást becsületsértő, rágalmazó és fenyegető kifejezésekkel ne illessenek. Az idősebb korosztályt az adathalász e-mailek felismerési lehetőségeiről tájékoztatták a rendőrök, és arra figyelmeztették a szépkorúakat, hogy legyen gyanús, ha egy linkre kattintva személyes vagy titkos adatok (pl. születési adatok, telefonszám, jelszó, PIN kód stb.) kérnek tőlük vagy így szólítják fel őket bankkártyás fizetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk