Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 29. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Szalóky Zsolt - Veol.hu

Óvári Marianna: A börtönben is felvállalom a nevem

Óvári Marianna: A börtönben is felvállalom a nevem

A pápai erőemelő világbajnok, Guinness-­rekorder a rácsok mögött arról beszélt a Napló:Nők a börtönben című összeállításában, hogy a világ tetejéről zuhant a mélybe, de megvannak a tervei, mivel foglalkozik majd szabadulása után

- Kegyetlen árat fizettünk azért, hogy rossz időben, rossz helyen álltunk, illetve egy adott helyzetben gyengébbek voltunk önmagunknál is, és egy rossz döntésért éveken át a rács mögött élünk - mondta börtönmunka közben Óvári Marianna. Úgy fogalmazott, hogy a többség nem vállalja a nevét, neki viszont fontos, hogy az ember vállalja, illetve bevallja, adott helyzetben tévedett, hiszékeny volt, nem tudatosult benne, mit tesz, hagyta magát. Emiatt ő kiáll a nyilvánosság elé. Vele hatalmasat fordult a sors, mert – ahogy elmondja­ civilben üzletasszony volt és többszörös erőemelő világbajnok, meg Guinness-rekorder. Büszkén mondta, 180 kilogrammot emelt meg, aztán egy perc alatt két tonnát is megmozgatott, utóbbiak kapcsán többször írtak róla az újságok is. Megjegyezte, bizony állt ő a világ tetején, most meg a rácsok mögött apró alkatrészeket szerel össze, ami hatalmas kontraszt neki, mégis a börtönben hatalmas megváltás ez a lehetőség - állítja. Óvári Marianna szerint minden szabadulónak kész tervekkel kell rendelkeznie, hogy mihez kezd a való életben. Ő mozgásterápiás foglalkozásokat kíván tartani gyermekeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.