Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 14. 08:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ötvenmilliós támogatással segít az E.ON csoport a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Ötvenmilliós támogatással segít az E.ON csoport a hátrányos helyzetű gyerekeknek

A tanév vége után felzárkóztató programot tart a cégcsoport támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olyan gyerekeknek, akik nehéz körülményeik miatt nem tudtak megfelelően bekapcsolódni a digitális oktatásba.

Először nyári táborokat szerveznek nekik a tananyag pótlására, majd tanműhelyekben folytatják a munkát, és havonta egyszer élménynapokat is rendeznek számukra. A programokban több száz gyerek vesz majd részt.

Kifejtették: a felzárkóztató program júliusban indul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gönci járásban tartandó táborokkal, augusztusban pedig Olaszliszkán és a Somogy megyei Kastélyosdombón folytatódik. Az egyhetes táborokban összesen 100-120 gyerek vehet részt. A gyerekeknek 10-15 fős csoportokban pedagógusok tanítják a digitális eszközök használatát, segítik őket a kimaradt tananyag pótlásában, így a diákok felzárkózhatnak a többiekhez és felkészültebben várhatják az új tanévet. A résztvevők a programok során tallérokat gyűjthetnek, amelyeket később egyebek mellett tanszerekre, sporteszközökre, okostelefonra válthatnak be.

A gyerekeket a táborok után nyitott és diákcentrikus tanulóműhelyek várják, ahol korrepetálást is kérhetnek, és szakemberek segítik őket abban, hogy a meglévő digitális eszközöket használva hogyan tudják megoldani iskolai feladataikat. A műhelyek 2020 őszén Olaszliszkán, a gönci járásban és Kastélyosdombón 4 hónap alatt 90 gyereknek biztosítanak folyamatos tanulási lehetőséget. Havonta egyszer közösségi élménynapon is részt vehetnek, összesen 400 gyereket várnak.

Az E.ON nem csupán pénzbeni támogatást nyújt a programhoz: minden táborban egy-egy nap önkénteseik mutatják be közérthető és látványos módon az energetika sokszínű világát. A tanulók például egy félbevágott elektromos autó segítségével megismerkedhetnek a jármű működésével, kipróbálhatnak kosaras autókat, drónokat reptethetnek és a virtuális valóságba is betekinthetnek. A szórakoztató programok mellett önkéntesek tartanak előadást a gyerekeknek az energia- és környezettudatosság fontosságáról - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.