Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Június 29. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

OTP: egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők

OTP: egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők

Egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők, ma már kevesebben vennének föl kölcsönt, mint egy éve - közölte az OTP szerdán az MTI-vel.

Felmérésük szerint a 25 és 54 év közöttiek csaknem fele kérne hitelt, ha nem tudna egy váratlan kiadást saját forrásból fedezni, arányuk több mint 10 százalékponttal esett vissza egy év alatt. A hitelfelvétel céljában nincs változás, a legtöbben gépkocsit vennének belőle, bár ezt is egyre többen elhalasztanák. A második legnépszerűbb hitelcél a lakásfelújítás, ezután a háztartási gép vásárlása és a lakáskorszerűsítés következik. Személyi kölcsönt csak a legszükségesebb dolgok beszerzésére kérnének az ügyfelek, eddig csaknem 47 százalék nyújtott be kérelmet legalább egyszer - írták.

Az OTP a csökkenő pénzügyi tartalékokkal magyarázza a hitelfelvételi hajlandóság visszaszorulását, tavalyhoz képest ugyanis 3 százalékkal kevesebben, 100-ból 23-an nyilatkoztak úgy, hogy a saját megtakarításaikból tudnának finanszírozni egy hirtelen kiadást. Kevesebben vannak azok is, akik családtagokhoz, barátokhoz fordulnának pénzügyi segítségért, és szükség esetén majdnem ugyanannyian vállalnának több munkát, mint ahányan személyi kölcsönt igényelnének - tették hozzá.

A 2023. márciusi kutatásban 1088-an vettek részt, a felmérés reprezentatív - olvasható a közleményben.

Fotó: Pixabay

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.