Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 05. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Öt pápai lakásba tört be

Öt pápai lakásba tört be

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárt le egy 46 éves váli férfi ellen folytatott nyomozást, aki 2013 tavaszán öt pápai lakásba tört be.

A rendelkezésre álló adatok szerint B. Ferenc 2013. március 20-án betört egy pápai lakótelep negyedik emeletén levő lakásba, ahonnan egy laptopot és ékszereket tulajdonított el. A gyanúsított 2013. május 15-én szintén Pápára látogatott, ahol két-két egymással szomszédos lakásba hatolt be a bejárati ajtók hengerzárjának megrongálásával. Az egyik lakásból nem tulajdonított el semmit, a további háromból viszont karórákkal, ékszerekkel, mobiltelefonnal és valutával távozott több mint 100.000 Ft értékben.
A gyanúsított 2013 decemberében került a nyomozók látókörébe, amikor a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai ékszereket foglaltak le tőle. Az ékszereket ugyanis az egyik pápai sértett felismerte. A betöréssorozat egy másik sértettje is segítette a nyomozók munkáját. Ő a tettessel a bűncselekményt követően szembe találkozott a lépcsőházban és a későbbiekben felismerte őt B. Ferenc Gyula személyében.
Az eljáró hatóság a többrendbeli lopás vétség és bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait 2014. február 4-én küldte meg vádemelési javaslattal a Pápai Járási Ügyészségnek.

Fotó illusztráció (kurir.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.