Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:43, csütörtök | PR

Öt kütyü, amit szerezzünk be nyaralás előtt!

Öt kütyü, amit szerezzünk be nyaralás előtt!

Végre itt a nyár, és jövő héten indul a várva várt nyaralás? Legyünk résen – nem csak bikini és útlevél kell a zavartalan pihenéshez. Mutatjuk, mi nem maradhat ki a csomagból!

Nincs annál bosszantóbb, mint egy idegen országban, hosszú utazás után, a helyszínen rádöbbeni, hogy más a konnektor szabvány, és amúgy sincs elég csatlakozó, úgyhogy egész nyaralás alatt vagy a lámpa ég, vagy a laptop tölt. Megkeserítheti a felhőtlen napokat a tartalék memóriakártya, telefontöltő hiánya. Érdemes tehát elektronikai vonalon is felkészülni, és az alapvető dolgokat gyorsan beszerezni. Ezt az öt apróságot mindenképp megéri beszerezni.

1. Tartalék akkumulátorok

A strandon heverészve vagy a hegyekben túrázva könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy elfogy a fényképező, GPS, mobiltelefon vagy egyéb kütyü energiája, és azonnali töltés nélkül a legjobb fotótémákról maradunk le, esetleg eltévedünk. A tartalék akkumulátorok, powerbank-ok szerencsére mindig kéznél vannak, kis helyet foglalnak, és a legkellemetlenebb szituációkból tudnak kihúzni bennünket. Millió fajta, más-más teljesítményű és technológiájú modellek közül választhatunk, így érdemes egy műszaki bolt és webáruház szakértőitől tanácsot kérni.

2. Elektromos csatlakozó átalakító

Európai Unió ide, szabvány konnektorok oda, a legtöbb országban más a módi, mint itthon, és akkor a tengeren túlról még nem is beszéltünk! Szerencsére kis összegért vásárolhatunk egy-egy kompakt, ügyesen kialakított, 5-7 szabványnak megfelelő átalakítót, ami nagyban megkönnyíti életünket a nyaralás alatt. Érdemes utazás előtt tájékozódni – akár a szállásadónak is írhatunk –, hogy pontosan melyik változatra lesz szükségünk.

3. Plusz egy elosztó

Ha már sikeresen vettük az átalakítós akadályt, a kevés ajzaton már igazán nem akadhatunk fenn! Érdemes egy ötös vagy még nagyobb elosztót beletenni a bőröndbe, hiszen egy négyfős családnál jellemzően négy mobiltelefon, két-három laptop, okosóra, bluetooth hangszóró és egyéb finomságok mind töltést igényelnek. Gazdaságosabb szállásokon pedig jellemzően minimális számú konnektor található.

4. Töltők

Bár a legtöbben automatikusan bepakoljuk a telefon, a táblagép és kedvenc elektromos kütyüink töltőjét, az ördög soha nem alszik. Inkább vegyünk egy-egy tartalék darabot néhányszáz forintért, mint hogy csemeténk, partnerünk sopánkodását megunva az üdülőövezet méregdrága butikjaiban szerezzük be az elveszett, elszakadt, mégis otthon felejtett eszközt.

5. Praktikus táska, am mindent elnyel

Elkerülhetjük a bőröndök és a csomagtartó ideges, kapkodó feldúlását, ha az elektronikai eszközöket egy külön táskában szállítjuk. Egy sokrekeszes fotós táska, egy ügyes notebook táska kiválóan megfelel a célnak, hiszen sok, különálló zsebe garancia a kábelek összekavarodásának megelőzésére. Ráadásul a hatalmas választékban mindenki megtalálja a neki megfelelőt – a közismert fekete modelleken túl akár rózsa és burgundi vörös színeket is elcsíphetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 31. 10:23, péntek | PR

Megjelent Wéber Feri első saját dala

2020. Január 28. 11:59, kedd | PR

9 érdekes tény a lóversenyről

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.