Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 11. 15:32, kedd | Belföld
Forrás: mti

Öt-hat aranyat várnak a szurkolók a Vizes vb-n a magyar sportolóktól

Öt-hat aranyat várnak a szurkolók a Vizes vb-n a magyar sportolóktól

A magyar közönség kifejezetten optimistán várja a pénteken kezdődő magyarországi vizes világbajnokságot, amelyen öt-hat aranyéremre számít - derült ki az NRC és a NetPanel kedden publikált reprezentatív felméréséből.

Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. összefoglalója szerint június közepén, vagyis szűk egy hónappal az esemény kezdete előtt a megkérdezettek háromnegyede tudott arról, hogy Magyarország rendezi a világbajnokságot. Budapesten pedig, ahol a versenyek többsége lesz, tízből kilencen voltak e téren tájékozottak.

A legnagyobb hazai online piackutatási panel, a NetPanel válaszadói közösség segítségével végzett felmérés alapján a megkérdezettek 57 százaléka nyilatkozott úgy, hogy érdekli a vizes vb, és 39 százalék tervezi, hogy aktívan követi majd az eseményeket. Igaz, a többség csak a magyar érdekeltségű versenyekre - azon belül is leginkább az úszásra és a vízilabdára - figyel majd oda, hét százaléknyian viszont igyekeznek minden eseményt figyelemmel kísérni.

Kurucz Imre, az NRC kutatási igazgatója kiemelte, a hazai közönség kifejezetten optimista, 93 százalékuk szerint a magyar sportolók eredményesen szerepelnek majd.

"A többség legalább öt-hat aranyéremre számít. A szurkolók reményei szerint az éremtáblázaton is előkelő helyen, a megkérdezettek közel fele szerint az első három pozíció valamelyikén végzünk majd" - tette hozzá Kurucz.

A legtöbben Hosszú Katinkától várják az aranyat, több mint 90 százalék számít erre, de a szurkolók mintegy fele Cseh Lászlót és Gyurta Dánielt is a dobogó legmagasabb fokán szeretné látni. Az érmes helyezéseket illetően még nagyobb a magabiztosság: Cseh és Gyurta esetében az emberek több mint háromnegyede, Kapás Boglárka esetében kétharmada, Jakabos Zsuzsanna kapcsán pedig csaknem fele számít érmes helyezésre.

A magyar vízilabdázókkal szemben is komolyak a várakozások: a férfiaktól minden harmadik, a nőktől minden ötödik szurkoló aranyat vár, arra pedig szinte senki sem gondol, hogy a hazai közönség előtt szereplő csapatok lemaradnak a dobogóról. Szép számban vannak ellenben olyanok, akik szerint mindkét magyar együttes megnyeri a tornát.

Bár a megkérdezettek több mint egyharmada senkit nem tudott kedvenceként megnevezni a vb magyar résztvevői közül, az esemény iránt érdeklődők és azt aktívan követni szándékozók körében csak 11 százaléknak nincs favoritja. Legtöbbjüknek Hosszú Katinka a kedvence, a háromszoros olimpiai bajnok úszót a szurkolók 29 százaléka tartja elsőszámú kedvencének, míg a második legkedveltebb úszót, Kapás Boglárkát 12 százalék.

A toplista második helyén a férfi vízilabda-válogatott áll 19 százalékkal. A kedvencek között ott van Cseh László és Gyurta Dániel is, egyaránt nyolc százalékkal, és Kenderesi Tamás (6 százalék) sem hiányzik a listáról. Utóbbi leginkább a fiatal hölgyek szívébe lopta be magát, míg Kapás Boglárka a férfiak körében örvend kimagasló népszerűségnek - áll a közleményben.

A kutatást az NRC ezerfős mintán végezte, amely reprezentatív a 18-59 éves magyar lakosságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.