Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 10. 18:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Öt év börtönt kapott a részeg trabantos gázoló

Öt év börtönt kapott a részeg trabantos gázoló

2014 novemberében hajtott járókelők közé Homokbödöge és Nagytevel között - két ember halálát okozva - az a pedagógusként dolgozó férfi, akit most ítéltek el jogerősen.

I. László Homokbödöge egyik kocsmájában szórakozott 2014 november 8-án este. Ekkor tartották a közeli művelődési házban a bált, ahová a környező településekről sokan érkeztek. A rendezvényen szeszesitalt nem szolgáltak fel, aki alkoholt akart inni, az átment a kocsmába. Az ítélet szerint a 39 éves vádlott legalább 1,5 liter sört ivott, de mellé tömény italt is fogyasztott azon az éjszakán. Másnap, hajnali három órás indulása előtt 20 perccel is ivott szeszt, majd a volán mögé ült, mert úgy döntött, hogy hazautazik a családjához Pápakovácsiba - írja a veol.hu.

Ekkor már hazafelé tartott a közeli Nagytevelre egy öttagú, sötét ruhát viselő társaság, akiken nem volt fényvisszaverő mellény. A legnagyobb baj az volt, hogy a menetirány szerinti jobb oldalon - háttal a forgalomnak -, az úttesten közlekedtek. A vádlott őket 32-36 méterről észlelhette autója tompított világítása mellett. A férfi túl gyorsan vezette Trabantját, amely egy balra ívelő kanyar után, már az egyenesben letért a szilárd útburkolatról. A jármű 58-62 kilométeres sebességgel haladhatott, amikor mind az öt gyalogost elütötte. A kocsi 41 méterre a baleset helyszínétől az árokban kötött ki.
I. László ezt követen azonnal a legsúlyosabb sérült segítségére sietett, újraélesztette az egyik nőt. Megpróbált életben tartani egy asszonyt is, aki a helyszínen elhunyt. Eközben telefonon értesítette a mentőket. A kiérkező rendőrök elvitték vérvételre a férfit, akinél közepes alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg. A másik súlyos áldozatot a győri kórházba szállították, ahol később elhunyt.
A Pápai Járásbíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt a férfit hat év börtönre ítélte, s kötelezték a 787 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Emellett nyolc évre eltiltották a vezetéstől, öt évre a közügyek gyakorlásától.
A törvényszék egy évvel csökkentette a szabadságvesztés idejét.

Fotó: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.