Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Október 02. 14:22, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Összehangolt közlekedési akció Veszprém vármegyében

Összehangolt közlekedési akció Veszprém vármegyében

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik az utakat és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Az egyenruhások az elmúlt napokban megtartott akció során közigazgatási bírsággal sújtottak 39 személyt, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket, továbbá 1 sofőrt ittas járművezetés miatt és 3 embert a kötelező haladási irány, illetve a behajtási tilalom megszegése miatt. A rendőrök 13 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, 21 személlyel szemben pedig az elsőbbségadás, valamint az előzés szabályainak áthágása miatt.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy vezetés közben mobiltelefont használni veszélyes, ugyanis ilyenkor a sofőrök figyelme csökken, kevésbé képesek a környezetükre figyelni. A járművezetők telefonálás közben jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek, továbbá növekedhet a fékezési késedelmi idő is. A telefonálásnál még veszélyesebb, ha valaki a készüléken vezetés közben üzenetet ír, a közösségi oldalakon barangol, vagy akár filmet néz.

Kérjük, hogy tartsák be az előírásokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy kézben tartott mobiltelefont használnak!
… hogy mindenki hazaérjen

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.