Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 08. 17:42, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Összefogott az ellenzék Pápán, bemutatták polgármester-jelöltjüket

Összefogott az ellenzék Pápán, bemutatták polgármester-jelöltjüket

Az ellenzéki pártok és a Közösen Pápáért Egyesület azt a Grőber Attilát támogatja a júniusi önkormányzati választáson, aki öt évvel ezelőtt mindössze 3 százalékkal kapott ki a regnáló polgármestertől, Áldozó Tamástól.

A Közösen Pápáért Egyesület, a DK, a PM, az LMP, az MSZP és a Momentum Mozgalom bemutatta közös pápai polgármesterjelöltjét ma délután, a Jókai Mór Művelődési Központ előadótermében. Az eseményen részt vett Dobrev Klára a DK, Orosz Anna a Momentum, Barabás Richárd a Párbeszéd-Zöldek és Schmuck Erzsébet az LMP országos politikusa. Információink szerint a Jobbikkal is előrehaladott tárgyalásokat folytat Grőber Attila, minden valószínűség szerint Süle Zsolt is csatlakozni fog az együttműködéshez.

A rendezvényen zsúfolásig megtelt a JMK színházépületének kisterme.

Grőber Attila többek között elmondta:

  • Az elmúlt bő három évtizedben volt a legszorosabb a polgármester választás Pápán, érzi ennek a felelősségét és a súlyát.
  • A pártok mellett a civilek is támogatják, 10 képviselő-jelöltje közül 5 pártoktól független, civil jelölt lesz, így szélesebb körűnek tartja a mostani együttműködést, mint az öt évvel ezelőttit. A jelölteket jövő héten mutatják be.
  • Női alpolgármester-jelöltje lesz, aki szintén civil.
  • A következő években politikai kultúraváltásra van szükség. Szerinte az egyik legsúlyosabb probléma Magyarország az apátia, az emberek inaktivitása, hogy elvesztették a változásba vetett hitüket.
  • Zöld fordulatra van szükség, a neveléstől kezdve, a város zöldítésén át, a fenntartható fejlődés támogatásáig. Az építkezés helyett itt az ideje a kertészkedésnek, a terek belakásának - mondta.
  • A felesleges politikai ígérgetésnek véget kell vetni, ezek helyett a hétköznapokra kell koncentrálni.
  • Legfontosabb célok: a város lakosságmegtartó képességének a növelése, a fiatalok megtartása, az idősek gondozása.
  • Önmaga jellemzésekor hangsúlyozta: Liberális a tanítványaival, konzervatív a hitében, patrióta a hazájában és szociáldemokrata a hátrányos helyzetűekkel.

A rendezvényen Dobrev Klára, a DK árnyékminiszterelnöke méltatta Grőber Attilát. Úgy fogalmazott, hogy Pápának olyan polgármesterre van szüksége, aki valóban kiáll a város érdekeiért, és akár a kormánnyal szemben is képviseli az itt lakókat, hogy Pápa egy olyan hely legyen, ahol nincs gyűlölködés, ahol otthon érezhetjük magunkat és végre az emberek hétköznapi problémáival foglalkoznak a politikusok.

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikusa szerint azért is fontos, hogy Pápán is változás történjen, hogy a környezetre érzékeny vezetője legyen a városnak. Azt mondta, hogy egyes fideszes városokban az emberek feje felett döntenek környezetszennyező üzemek, akkumulátorgyárak betelepítéséről, miközben ezekről az emberekkel közösen kellene dönteni, megfelelően tájékoztatva őket.

Gőgös Zoltán, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője hosszú ismeretségükre hivatkozva méltatta Grőber Attilát, aki szerint most valódi esély mutatkozik arra, hogy 34 év után ne egy szűk elit saját gazdasági érdekei mentén vezessék ezt a várost, hanem egy széleskörű összefogásra épülő, átgondolt várospolitika következzen.

Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek politikusa szerint hajszálnyira vagyunk attól, hogy Pápát egy progresszív, zöld, elkötelezett, lokálpatrióta vezesse.

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője szerint a változás helyben kezdődik el, Pápa pontosan egy ilyen hely lehet. Helyben tudja megmutatni az ellenzék a kormányzóképességét, hogy valódi alternatívát tud nyújtani, hiteles, tisztességes és tiszta politikusai vannak. A politikus méltatta Grőber Attila programját, főként a fiataloknak szóló pontjait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.