Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 25. 14:27, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

\\\"Összefogás, vagy bukás\\\" - Gyurcsány Ferenc Pápára látogatott

\\\

Gyurcsány Ferenc országjáró körútjának egyik állomásaként járt egykori szülővárosában. Nosztalgikus városnézést tett, pénzt adott egy utcazenésznek, késő délután pedig előadást tart majd a színházban.

A meglepett szempárokat és néhány kritikus hangot leszámítva nem keltett túl nagy feltűnést a volt miniszterelnök Kossuth utcai sétája. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor szemlátomást jól érezte magát, kíséretének megállás nélkül mutogatta a belvárosi épületeket, egykori életterét. Mint mondta, a pápai Kossuth utcát imádja, a Fő tér pedig Európa egyik legszebb barokk tere.

Ellenzékben tájékozódunk, kormányban meg kormányzunk

A Demokratikus Koalíció elnöke országjárását tanulságosnak nevezte. "Azt akarom, hogy legyen élményem, milyen az ország. Valamit megértek, amit korábban nem értettem meg ebből a világból" A volt miniszterelnök szerint az emberek fáradtak és nem bíznak a jövőben. Magyarország 2004 és 2009 közötti miniszterelnöke elismerte, 2006 óta folyamatosan nehéz az emberek helyzete, de mégis a pápaiakat és az ország nyugati felén élőket azzal bíztatja, hogy sokkal jobban élnek, mint keleten. "Ez persze nem vígasztal senkit, mert mindenkinek a maga baja fáj, de higyjék el, arrafelé még nehezebb a helyzet.

"Nekem ez kellett"

"Szükségem volt arra, hogy találkozzam azzal az elképesztő szegénységgel, amit láttam Szabolcsban, Dél-Biharban és Békésben" - fogalmazott. De mint mondta, sok jót még kormányváltás esetén sem tud jósolni, "itt 2016-nál előbb nem lesz jobb".

Az Európai Egyesült Államok ügye egy jó ügy!

A DK kongresszusán várhatóan a holnapi nap folyamán elfogadásra kerülő programról Gyurcsány Ferenc elmondta, hisz egy új világban, miközben tudja, ez az új világ az első években a többség számára inkább bajt hozott. - Az Európai Egyesült Államok ügye egy jó ügy, a piacgazdaságnál nincs jobban működő történet, nem kell túlságosan hinni az államban, magunkra kell vállalni az egészségügy és az oktatás számos területét. Én nem hiszek a keresztény konzervatív Magyarországban, szerintem kell ilyen is, olyan is. Egy nyugatos, polgári demokráciát képviselünk - fogalmazott.

Összefogás, vagy bukás

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban úgy fogalmazott, az összefogás pártján állnak, de ebben ők a legkisebbek. - Pokoli nehéz összeegyeztetni ennyi személyes ambíciót és pártot, de őszre inkább sikerül, mint nem. Az viszont biztos, hogy ha összefogunk, meg lehet verni a Fideszt, ha nem, elbukunk.

Nem ismernek még minket

Az országjárás egyik célja az, hogy az emberek megismerjék Gyurcsány Ferenc új pártját, a Demokratikus Koalíciót. - Az emberek nem ismernek minket. Ha megismernek, 8-10 %-os eredményt is elérhetünk, de ha nem, akkor elbukunk és nem jutunk be a parlamentbe. Ilyen a demokrácia - fogalmazott a pártelnök.

Az ország egykori miniszterelnöke délután 16:30-tól tart beszédet a JMSZK színháztermében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.