Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 11. 12:46, szerda | Belföld
Forrás: OS | Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

OS - Tovább dagad a cigányszékház-botrány

OS - Tovább dagad a cigányszékház-botrány

Miután Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula országgyűlési képviselők lefülelték az egyház ingatlanok visszaadása közé rejtett, a cigány szavazatok sunyi kifizetését, a kétharmados többség újabb trükkel próbálja tető alá hozni ezt a cigányság számára is kínos ügyet. Mint ismert, a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak, a Fidesz cigányszavazatait besöprő szatellitszervezetnek egy ’50-es években államosított, korábban óvodaként használt, több százmilliós értékű ingatlant kívánnak ingyen odaadni.

A KDNP-s Lukács Tamás vezette emberi jogi bizottság kormánypárti többséggel elfogadott – amúgy házszabályellenes és az állami vagyonra vonatkozó szabályokat durván sértő – székházmutyis módosító javaslatát, illetve a költségvetési bizottság hasonló tárgyú módosító javaslatát még a "nemzeti együttműködés" szavazógépei sem támogatták. A Ház 296 nem szavazattal söpörte le a javaslatokat, amelyekkel ezt az egész botrányos székház-adományozást példátlan módon a 2012. évi költségvetési törvény módosításába akarták becsempészni. E törvény vitájában Gaudi-Nagy Tamás szóvá is tette ezt az elképesztő törvénysértést. Orbánék a felsülés után sem adták fel szándékukat: négy fideszes képviselő önálló törvényjavaslatot nyújtott be a cigányszervezetnek szánt ingatlanmutyi legalizálása érdekében. A törvényjavaslat vitája során, melyen Farkas Flórián és a többi cigány képviselő részt sem vett, Gaudi-Nagy Tamás ismertette Jobbik kapcsolódó módosító javaslatát, amellyel a nemzeti radikális párt meg akarja akadályozni a Lungo Drom székházhoz juttatását. A szavazásra csütörtökön kerül sor, a kétharmados gőzhenger hozzáállását ismerve az eredmény borítékolható. De ahogy az első menetben is sikerült megbuktatni ezt a székházbizniszt, úgy erre most is van esély. Számítunk minden jóérzésű magyar és cigány ember tiltakozására, amelyet Farkas Flórián és a botrányos törvényjavaslatot benyújtó képviselők parlamenti, illetve a Lungo Drom drótpostacímére juttathatnak el. Ne felejtsük el: a legkellemetlenebb helyzetbe ezzel a székházüggyel a Lungo Drom és a hazai Fidesz-párti cigányság került, mert ha mégis megkapják ezt az értékes ingatlant, akkor soha nem mossák le magukról, hogy a cigányszavazatok ellenértékét így fizette meg nekik a Fidesz. A Lungo Drom-székház problémáját azok a cigányok tudnák hatékonyan megoldani, ha akarnák, akik kacsalábon forgó villákkal, méregdrága autókkal s egyéb vagyontárgyakkal rendelkeznek. Felkérjük őket, adják össze a székházra valót Farkas Flóriánéknak, de ne a nemzet már amúgy is lerabolt vagyonát apasszák tovább! Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.