Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. December 11. 08:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Orvvadásszal szemben emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség

Orvvadásszal szemben emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség

A Pápai Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfival szemben, aki engedély nélkül vadászott az egyik Pápa környéki vadásztársaság területén.

A vádirat szerint a vádlottnak volt érvényes vadászjegye, de a vadásztársaságnak nem volt a tagja, ezért csak valamelyik egyesületi tag vendégeként, ún. vendégvadászként ejthetett volna el vadat.

2019 nyarán a vadásztársaság egy tagja megkérte az elkövetőt, hogy német ismerősét kísérje ki a vadászterületre, kizárólag azért, hogy a férfi a vadakat megfigyelhesse.

A vádlott a kérésnek eleget tett, és annak ellenére, hogy saját jogán nem vadászhatott volna, a vadászlesre az egyébként tiltott eszköznek minősülő éjjellátó készülékkel felszerelt lőfegyverét is magával vitte.

Vadat azonban nem tudott ejteni, minthogy a késő esti órákban kiérkező rendőrök a vadászlesen a fegyverét tűzkész állapotban tartó elkövetőt tetten érték.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság a férfitől lefoglalt vadászfegyverét és éjjellátó készülékét kobozza el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.