Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 23. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: óriási lépés az első vakcina engedélyezése a járvány kezelésében

Országos tisztifőorvos: óriási lépés az első vakcina engedélyezése a járvány kezelésében

Óriási lépésnek nevezte a pandémia kezelésében a koronavírus elleni első vakcina engedélyezését az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília jelezte: az Európai Gyógyszerügynökség hétfőn Európára, így Magyarországra is kiadta az első oltóanyagra vonatkozó engedélyt. Közölte, az első vakcinaszállítmány a két ünnep között érkezik Magyarországra, ebből várhatóan december 27-étől ötezer egészségügyi dolgozó oltására lesz lehetőség.

Az egyéni védelem a második oltás beadását követő hetedik napon válik teljessé, népegészségügyi szempontból jó eredmény, azaz a pandémia megfékezése a társadalom több mint 60 százalékának beoltásával érhető el - fogalmazott.

A tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy mivel egyszerre 4-5 millió embert egyszerre nem, csak fokozatosan lehet védetté tenni, ezért továbbra is be kell tartani a higiéniai szabályokat és "az ünnepeket is kellő mértékletességgel, a találkozások minimalizálásával kell eltöltenünk".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.