Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 04. 12:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Országos szinten tevékenykedő sorozatbetörőket állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságon

Országos szinten tevékenykedő sorozatbetörőket állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságon

A Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogták el a három férfit.

Telefonon értesítette a rendőrséget egy pápai autókereskedés tulajdonosa 2022. június 25-én, hogy a telephelyén lévő gazdasági épületbe ismeretlen tettes bement és onnan egy lemezkazettát tulajdonított el 100.000 forint készpénzzel együtt.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd az összegyűjtött információk birtokában országos koordinációt kezdeményeztek, mivel feltételezték, hogy ugyanaz az elkövetői kör több megyében is követett el hasonló jellegű lopásokat.

A több megye nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként három férfit fogtak el a rendőrök Budapesten a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve, akiket a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A negyvenes éveikben járó személyeket gyanúsítottként kihallgatták az egyenruhások. A 48 éves gyömörei és a 45 valamint 47 éves komáromi férfiakat a pápai rendőrök további hat bűncselekmény elkövetése miatt is elszámoltatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy 2022. június 26-án még kettő, július 7-e és 12-e között pedig négy telephelyre mentek be ajtó- illetve ablakbetörés, vagy ajtóbefeszítés módszerével. Valamennyi helyiségből készpénzt tulajdonítottak el, összesen közel egymillió forint értékben. A rongálással az elkövetők mintegy hétszázezer forint kárt okoztak.

A három gyanúsított ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint 4 rendbeli lopás bűntett kísérletének elkövetése miatt a pápai nyomozók büntetőeljárást indítottak, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a további megyékben elkövetett több tucat hasonló bűncselekmény összefüggésbe hozható-e az elkövetői körrel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék