Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Augusztus 04. 12:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Országos szinten tevékenykedő sorozatbetörőket állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságon

Országos szinten tevékenykedő sorozatbetörőket állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságon

A Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogták el a három férfit.

Telefonon értesítette a rendőrséget egy pápai autókereskedés tulajdonosa 2022. június 25-én, hogy a telephelyén lévő gazdasági épületbe ismeretlen tettes bement és onnan egy lemezkazettát tulajdonított el 100.000 forint készpénzzel együtt.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd az összegyűjtött információk birtokában országos koordinációt kezdeményeztek, mivel feltételezték, hogy ugyanaz az elkövetői kör több megyében is követett el hasonló jellegű lopásokat.

A több megye nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként három férfit fogtak el a rendőrök Budapesten a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve, akiket a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A negyvenes éveikben járó személyeket gyanúsítottként kihallgatták az egyenruhások. A 48 éves gyömörei és a 45 valamint 47 éves komáromi férfiakat a pápai rendőrök további hat bűncselekmény elkövetése miatt is elszámoltatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy 2022. június 26-án még kettő, július 7-e és 12-e között pedig négy telephelyre mentek be ajtó- illetve ablakbetörés, vagy ajtóbefeszítés módszerével. Valamennyi helyiségből készpénzt tulajdonítottak el, összesen közel egymillió forint értékben. A rongálással az elkövetők mintegy hétszázezer forint kárt okoztak.

A három gyanúsított ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint 4 rendbeli lopás bűntett kísérletének elkövetése miatt a pápai nyomozók büntetőeljárást indítottak, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a további megyékben elkövetett több tucat hasonló bűncselekmény összefüggésbe hozható-e az elkövetői körrel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.