Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Szeptember 30. 09:12, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Police.hu

Országos akció keretében csaptak le a rendőrök a pápai unokázós csalóra!

Országos akció keretében csaptak le a rendőrök a pápai unokázós csalóra!

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmilliót csalt ki áldozataitól.

Az adatok alapján a gyanúsított társa vezetékes telefonon kereste a sértetteket. Ügyvédnek kiadva magát arról tájékoztatta őket, hogy közeli hozzátartozójukat a rendőrség letartóztatta különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és szabadlábra helyezésükhöz nagy összegre van szükség. Felhívta a sértettek figyelmét, hogy erről nem szólhatnak senkinek. A telefonbeszélgetések során a hozzátartozók érzelmi kapcsolatait kihasználva rávette őket, hogy a milliós összeget vagy a kincstárjegyet beváltva nejlonzacskóban adják át a futár részére.

Az összehangolt országos koordinációnak köszönhetően a győri rendőrök együttműködésével a nőt egy nagyobb összeg átvételekor fogták el. A körmendi nyomozók a csalót gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását. A kutatások során több mint hatmillió forintot és bűncselekményekből származó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli, jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:

– Ha ilyen jellegű telefonhívást kap, járjon utána, hogy valóban baj van-e! Tegye le a telefont, majd hívja fel a hozzátartozóját, akire hivatkoztak!

– Soha ne felejtse el: hivatalos személy soha nem kér pénzt!

– Tegyen fel ellenőrző kérdéseket, ha bizonytalan, hogy tényleg a hozzátartozója hívja-e!

– Legyen gyanús, ha pénzátutalásra kérik, illetve felajánlják, hogy az utalás lebonyolításában közbenjárnak!

– Bankkártyájának adatait semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek!

– Nyilvános helyen, idegenek jelenlétében ne beszéljen a magánügyeiről, mert az idegenek visszaélhetnek az információkkal!

– Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!

– Beszélgessen minél többet erről idős rokonaival, ismerőseivel, így kisebb eséllyel csaphatják be őket! Mutassa meg hozzátartozóinak a rendőrségi videókat is, amelyek különböző csalási módszereket dolgoznak fel!

Amennyiben pedig felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni ön vagy hozzátartozója sérelmére, tárcsázza azonnal a 112-es segélyhívó számot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.