Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Szeptember 30. 09:12, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Police.hu

Országos akció keretében csaptak le a rendőrök a pápai unokázós csalóra!

Országos akció keretében csaptak le a rendőrök a pápai unokázós csalóra!

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmilliót csalt ki áldozataitól.

Az adatok alapján a gyanúsított társa vezetékes telefonon kereste a sértetteket. Ügyvédnek kiadva magát arról tájékoztatta őket, hogy közeli hozzátartozójukat a rendőrség letartóztatta különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és szabadlábra helyezésükhöz nagy összegre van szükség. Felhívta a sértettek figyelmét, hogy erről nem szólhatnak senkinek. A telefonbeszélgetések során a hozzátartozók érzelmi kapcsolatait kihasználva rávette őket, hogy a milliós összeget vagy a kincstárjegyet beváltva nejlonzacskóban adják át a futár részére.

Az összehangolt országos koordinációnak köszönhetően a győri rendőrök együttműködésével a nőt egy nagyobb összeg átvételekor fogták el. A körmendi nyomozók a csalót gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását. A kutatások során több mint hatmillió forintot és bűncselekményekből származó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli, jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:

– Ha ilyen jellegű telefonhívást kap, járjon utána, hogy valóban baj van-e! Tegye le a telefont, majd hívja fel a hozzátartozóját, akire hivatkoztak!

– Soha ne felejtse el: hivatalos személy soha nem kér pénzt!

– Tegyen fel ellenőrző kérdéseket, ha bizonytalan, hogy tényleg a hozzátartozója hívja-e!

– Legyen gyanús, ha pénzátutalásra kérik, illetve felajánlják, hogy az utalás lebonyolításában közbenjárnak!

– Bankkártyájának adatait semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek!

– Nyilvános helyen, idegenek jelenlétében ne beszéljen a magánügyeiről, mert az idegenek visszaélhetnek az információkkal!

– Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!

– Beszélgessen minél többet erről idős rokonaival, ismerőseivel, így kisebb eséllyel csaphatják be őket! Mutassa meg hozzátartozóinak a rendőrségi videókat is, amelyek különböző csalási módszereket dolgoznak fel!

Amennyiben pedig felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni ön vagy hozzátartozója sérelmére, tárcsázza azonnal a 112-es segélyhívó számot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.