Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 07. 19:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Örömfutás Pápán, a sérült gyermekekért

Örömfutás Pápán, a sérült gyermekekért

A Jason McIlvaine nevét viselő megmérettetésen idén is sokan vettek részt, az indulók adományaikkal a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványt támogathatták.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részvételükkel és adományaikkal támogatták e nemes kezdeményezést. Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoka úgy fogalmazott, az emlékezés és a jótékonykodás mellett az a célja a versenynek, hogy a bázison szolgáló külföldi és magyar katonák találkozhassanak a pápai lakosokkal, valamint közösen, jó hangulatban együtt sportolhassanak.

Az öt és két kilométeres versenyen, a sétán valamint a 400 méteres gyermekfutáson megközelítőleg 200-an vettek részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kategóriánként az első három helyezett vehette át jól megérdemelt jutalmait, majd a délután fénypontjaként Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka átadta az alapítvány képviselőjének a befolyt közel 300.000 forintot. Zsegraics Klára, az alapítvány kuratóriumi elnöke az ünnepélyes átadás után elmondta, a befolyó összegből a tervek szerint sporttábort szerveznek a gyerekeknek, illetve egy új konditerem felszerelését is szolgálja majd a pénz.

Fotó: Molnár Márk

Címkék: örömfutás, funrun

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.