Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 28. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orgona-ügy: Mégis elkészülhet tavaszra Varnus Xavér mezőlaki temploma?

Orgona-ügy: Mégis elkészülhet tavaszra Varnus Xavér mezőlaki temploma?

Megszólalt az orgonaépítő cég is az ügyben, majd arról szóltak a hírek, hogy mégis nekiállnak a hangszer összeállításának.

Amint arról korábban beszámoltunk, Varnus Xavér szomorú posztot tett közzé arról, hogy átverte őt egy vállalkozó, egy Németországban vett, a mezőlaki templomba szánt orgona ügyében, és a hathetes munka legelején kiszállt, a munkadíj jelentős részét átvéve, ám a munkát el nem végezve.Leírta azonban saját verzióját a restaurátor vállalkozó is, aki négyrészes Facebook-posztsorozatban mutatta be az ügyet a saját szemszögéből, sokszor erős szavakkal minősítve Varnus eljárását.

Végül, és remélhetőleg ez az ügy lezárása, a világhírű orgonaművész levelet írt a Telexnek, amely csatolmányai közül a legfontosabbnak az a képernyőmentés, amely tanúsága szerint a vállalkozó hétfőn a kora délutáni órákban az alábbi üzenetet küldte el az orgonaművésznek: „Holnapi napon el tudom kezdeni a munkát, és a szerződés szerint április 30-ra kész lesz”, csak annyi kérdése volt, hogy szállást, áramot és világítást biztosítanak-e nekik.

Jelenleg tehát minden jel arra utal, hogy a mezőlaki templomba idén tavaszra tervezett orgonaátadás nem marad el, nem is csúszik őszre. Reménykedjünk, hogy már nem jön közbe semmi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.