Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Július 26. 07:43, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

ORFK: az új traffipaxok működése óta kevesebben haltak meg a közutakon

ORFK: az új traffipaxok működése óta kevesebben haltak meg a közutakon

Kevesebb halálos baleset történt Magyarországon a második negyedévben, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint ez az április óta működő, Véda néven ismert új fix traffipaxok hatása.

Felidézték: a Véda kamerahálózat április 5-én kezdte meg rendszerszintű működését. A rendőrség összegezte a június 30-ig tartó időszak során rögzített és a közigazgatási hatósági szolgálatok által feldolgozott adatokat. Az értékelt időszakban a mobil és fix kamerák által rögzített közlekedési szabályszegések elkövetése miatt összesen 79 332 közigazgatási határozatot hozott a rendőrség. A kamerák által rögzített jogsértések meghatározó többségét a sebességtúllépések adták.

Közölték: 2015. április 1. és 2015. június 30. között 126 közlekedési balesetben 144 ember vesztette életét, míg 2016 ugyanezen időszakában 111 esetben 115-en haltak meg az utakon. Tavaly április, május és június hónapokban 1423-an, míg az idei második negyedévben 1287-en szenvedtek súlyos sérülést közlekedési balesetben.

A közlekedési balesetek bekövetkezésének egyik meghatározó oka a sebességtúllépés. Ennek visszaszorításával - az ezt célzó rendszeres és technikai oldalról is támogatott ellenőrzésekkel - érhető el, hogy kevesebb baleset történjen, és azok súlyossága mérséklődjön - olvasható az ORFK közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.