Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Augusztus 07. 08:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Portfolio.hu

Orbán Viktor: Szupercsapatot küldünk Pápára!

Orbán Viktor: Szupercsapatot küldünk Pápára!

A miniszterelnök azt mondta, hogy a pápai nagy számú fertőzöttet az okozta, hogy egy úgynevezett szuperfertőző, tüneteket produkálva ment közösségbe.

A pápai és a mezőkövesdi koronavírus-fertőzéseket egy szuperfertőző okozta, aki tudta magáról, hogy beteg, mégis emberek közé ment, és ez okozta a tömeges fertőzéseket, ezért egy új szupercsapatot küld a kormány az ilyen helyekre, amelyet rövidesen be is mutatnak majd a nyilvánosságnak – jelentette be a ma reggeli Kossuth Rádió interjúban Orbán Viktor, akit a Portfolio.hu idéz.

A műsorvezető a beszélgetés elején azt kérdezte, hogy a pápai gócpontot sikerül körülhatárolni, Orbán Viktor azt mondta: "minden nap reménykedéssel kezdődik, én is abban bízom, hogy az operatív törzs képes lesz erre."

A törzs folyamatosan dolgozik, és "lassacskán látni fogjuk azt a speciális egységet, amit ilyenkor be tudunk vetni. Ha valahol feltűnik egy szuperfertőző és többen is megbetegszenek, akkor a kontaktkutatás mellett elkülönítést is alkalmazunk. Ha földrajzilag körül tudjuk határolni a kockázatos területet, akkor azt majd izolálni fogjuk, erre speciális egységet állítottunk fel. Megkértem a belügyminisztert, hogy ez ne a mi édes titkunk legyen, hanem az emberek is lássák, hogy kik ezek, hányan vannak, hogy milyen módszerrel dolgoznak, és ha megjelennek, akkor ne a pánik üsse fel a fejét, hanem hogy tudják, hogy segíteni fognak."

Úgy fogalmazott: ezek az emberek jól néznek ki, tudományos-fantasztikus filmekben látható kinézetük van és augusztus végéig lesz egy gyakorlat is, amit majd a média is nyomon követhet.

Orbán Viktor egyébként azt mondta, hogy tudomása szerint mind a pápai, mind a korábbi mezőkövesdi fertőzés abból indult, hogy az adott szuperfertőző ember tudta, hogy lázas, köhög, beteg, mégis elment emberek közé. Ezért újra megkérte az embereket, hogy legyenek felelősségteljesek, ne menjenek emberek közé, ha betegek.

Azt is kéri az emberektől, hogy ők is segítsék a védekezést, így viseljék a maszkokat a tömegközlekedésen, boltokban, másfél méteres távolságot tartsanak egymástól. Nemcsak a kormánynak van felelőssége a védekezésben, hanem az embereknek is. Úgy fogalmazott: egy ország intelligenciaszintje dönti el a védekezés minőségét, mert nem lehet mindent pontosan szabályokkal körülírni. Az emberek önkéntes védekezése nélkül semmilyen védekezés nem sikeres - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk