Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 06. 09:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI, 24.hu

Orbán Viktor: December közepén 30-32 ezer ember lesz kórházban

Orbán Viktor: December közepén 30-32 ezer ember lesz kórházban

A miniszterelnök a Kossuth rádióban beszélt a járvány várható alakulásáról.

A mi elemzésünk szerint november 21-én 2240 intenzív ágyra lesz szükség, amihez van lélegeztető-gép. December közepén azonban már 4480 intenzív ágyra lesz szükség az előrejelzések szerint, és ekkor 30-32 ezer ember lesz kórházban.Itt van a magyar egészségügy teljesítésének határa– tette hozzá. Azt is mondta Orbán, hogy „órákon belül döntenek a halasztható műtétek átütemezéséről.”

A járvány elérte a családokat, rokonokat, ezért szerinte ne tévesszen meg senkit, hogy esetleg a fiatalok könnyebben átesnek a fertőzésen. „76,1 év az elhunytak átlagéletkora: ezért ne keverjék össze a fiatalok maguk egészségügyi helyzetét a szüleik, nagyszüleik helyzetével.”

Megemlékezett a koronavírusban elhunyt főtanácsadójáról:

Isten nyugasztalja, Szőcs Gézát.

Konkrét számokat is ismertetett a kormányfő:

- a közel 3300 közül már csak 700 településen nincs jelen a járvány Magyarországon
- eddig 97 óvodát kellett bezárni
- 23 iskolában távoktatás, 78 iskolában vegyes oktatás zajlik.

„Megpróbáljuk nem bezárni az iskolákat”, 7 hét van hátra a téli szünetig,”addig kellene kibírni”. Ha a diákok „nincsenek benn az iskolában, az nem azt jelenti, hogy otthon fognak maradni. A biológia működik, az ember ilyenkor megy” – mondta azzal kapcsolatban, hogy miért jobb, ha diákok bejárnak az iskolába, és nem maradnak otthon.

Általánosságban azt mondta: szerinte nem kell a magyarokat ijesztgetni a járvány súlyosságával, „Jól kezeljük a helyzetet. Ha betartjuk a szabályokat, akkor együtt sikerülni fog.” A hétfőtől érvényes kötelező maszkviseléssel kapcsolatban azt mondja: „jobb az arány, mint amire számítottam.” De ha az üzletek, vendéglátóhelyek, mozik, „nem tartják be ezt az előírást, akkor egy választásunk van: be fogjuk zárni.”

A magyar hozzáállásról azt mondta: „Van egy kis slendriánság Magyarországon, hogy nem mindent kell komolyan venni, amit az állam mond. Most azt kérem, hogy ezt tegyék félre.”

A 90 napos rendkívüli jogrendről jelezte: nem azért lett ennyi, mert az ellenzék kérte. Hanem mert ennyire lesz szükség.

Látjuk az alagút végét, egyre jobb híreink vannak a vakcináról. Valamilyen vakcina rendelkezésre áll majd, erre a 90 nap elegendő lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.