Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 13. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Orbán: meg kell állnunk saját lábunkon

Orbán: meg kell állnunk saját lábunkon

A kormányfő szerint egyre fontosabbá válik a nemzeti szuverenitás, és ma a kulcskérdés az, hogy ki kormányoz bennünket. A The Daily Telegraph nevű brit napilapnak adott interjújában Orbán beszélt az esetleges euróövezeti csatlakozás kulcskérdéseiről is.

Orbán Viktor a The Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilapnak adott interjút, amely az újság netes kiadásában jelent meg szombaton. A miniszterelnök kijelentette: sokkal fontosabb, mint valaha, hogy „önállóan megálljunk a saját lábunkon”.

Nagy-Britanniával ellentétben a magyar miniszterelnök nem tudja kizárni Magyarország euróövezeti csatlakozását, de a napilap idézete szerint nem is sürgeti. Hozzátette: meggyőződése szerint addig nem szabad belépni a valutaunióba, amíg a magyar GDP-érték el nem éri a jelenlegi tagországok hazai össztermékének 90 százalékát.

Orbán Viktor pénteken a Demokratikus Centrumpártok Internacionáléja (CDI) – ma is használt korábbi nevén Kereszténydemokrata Internacionálé – budapesti konferenciáján is szót ejtett Európa helyzetéről. Úgy vélekedett, a munka és az imádság együttes megtagadása a kontinens meggyengülésének fő oka. A tanácskozáson felszólaló európai politikusok egy, a mostaninál erősebb, együttműködőbb Európát sürgettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár