Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Március 11. 13:26, hétfő | Helyi

Orbán Imre: Pápai húst a pápai bevásárlóközpontokba!

Orbán Imre: Pápai húst a pápai bevásárlóközpontokba!

A Jobbik Pápai Alapszervezete támogatja az önkormányzat tulajdonszerzését, de lépéseket vár ahhoz, hogy a gyár hosszútávon is működőképes maradhasson.

Orbán Imre a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatta a Pápai Hús 1913 kft. törzstőkéjének emelését, s ezáltal a pápai önkormányzat többségi tulajdonszerzését. Az ok egyszerű, megszeretnénk tartani a gyárban dolgozók munkahelyeit.
Azonban súlyos dilemmaként jelentkezik, hogy mi módon tudja majd az önkormányzat üzemeltetni a gyárat, mi módon tud majd egy önkormányzati többségű, "szocialista" nagyvállalat megfelelni a piaci körülményeknek, mikor eddig is problémái voltak e tekintetben. Úgy gondolom az elhatározás kevés a húsgyár megmentésére, itt mielőbbi konkrét kormányzati és önkormányzati lépésekre lenne szükséges, hogy ne zuhanjon vissza a jelenlegi állapotába a gyár.
A magyar húsipar válságban van, de az egymást követő kormányok semmit sem tettek a bajok felszámolására.
Mik ezek a problémák?
Az egyik legsúlyosabb probléma a magyarországi állattartás drasztikus visszaesése az Európai Uniós belépésünk óta. A jobb- és baloldali kormányok súlyos károkat okoztak a kvóták "kialkudásánál" az EU tárgyalás idején. A hazai húsipar sok esetben silány és bizonytalan eredetű külföldi húst dolgoz fel, és mint hungarikumot teszi a magyar vásárlók asztalára. Ez egyet jelent a vásárlók becsapásával, de ki is teszik a fogyasztókat az egészségügyi veszélyeknek, hisz nem tudjuk, hogy mivel táplálták a külföldről behozott állatot. A legjobb példa erre a kerge marha kór megjelenése az EU-ban, s az azt követő hazai és külföldi hisztéria.
Súlyos probléma, hogy az Európai Unióban nálunk a legmagasabb az ÁFA mely az élelmiszereket terheli, így súlyos versenyhátrányt okoz a magyar termékeknek, s eleve drágává teszi őket. A Jobbik Magyarországért Mozgalom alapvetése, hogy az alapvető élelmiszerek, a hús, a tejtermékek, zöldség, gyümölcs, a malomipari termékek, a cukor, olaj, stb. ÁFÁ-ját mielőbb le kell szállítani 5%-ra.
További probléma, hogy a pápai bevásárló központokban elvétve találni a pápai húsgyár termékeiből. Következetes marketing munkával el kell érni az önkormányzatnak és a húsgyárnak, hogy a pápai bevásárlóközpontok polcai roskadozzanak a a gyár termékeitől, s nekünk vásárlóknak pedig kötelességünk legyen e termékeket vásárolni. Legyen bennünk ennyi lokálpatriotizmus.
Remélem a város önkormányzata a törzstőke emelés előtt átvilágíttatta a gyárat, s megfelelően előkészítették ezt a súlyos lépést. A Jobbik Magyarországért Mozgalom az elkövetkezendő időszakban csak akkor tudja támogatni a Pápai Hús 1913 kft-höz köthető, az önkormányzat általi tulajdonosi tevékenységet, ha megszüntetik a gyárban tapasztalható pazarlást, megszüntetik a milliós vezetői fizetéseket és leváltják az eddigi vezetést."

Fotó illusztráció (tozsdeforul.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.