Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Április 19. 10:28, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre pápai érdekességekről

Orbán Imre pápai érdekességekről

A Jobbik Pápai Alapszervezetének elnöke sajtótájékoztatón beszélt hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyekről, illetve a 91 millió forintból megújuló Arany János utcai hajléktalanszállóról.

Hulladék
Orbán Imre örömét fejezte ki, hogy a korábban általa kifogásolt Acsádi úti ingatlanról az önkormányzat elszállíttatta a felhalmozott hulladékot, illetve bekerítette a területet, a rendőrség pedig megtalálta a tetteseket. - Ezen nagyon örömteli eset mellett meg kell említenem a Rigó lakótelepet, ahol viszont továbbra is súlyos problémák vannak a szemeteléssel és a szemét elhelyezéssel kapcsolatban.

Marcal
A politikus szerint az illetékeseknek fel kell mérniük a Marcal áradásának következtében kialakult károkat. - Továbbra is le van zárva a Nemesgörzsöny-Egyházaskesző és a Marcaltő-Egyházaskesző közti műút, egyik helyen méteres víz áll az úton. Az érintett utak és hidak felújításán el kell gondolkodni - mondta.

Szennyvíz
Orbán Imre foglalkozott még a mezőlaki szennyvíz elvezetési problémákkal, ugyanis ott lakók hozzá fordultak a Petőfi utcában tapasztalható orrfacsaró bűz miatt. Szerinte egyébként a kormányzatnak meg kellene gondolnia a szippantás díjának csökkentését is, mint további rezsicsökkentést.

Hajléktalanszálló
A Jobbik pápai elnöke szólt az Arany János utcában 91 millió forintból (100%-os Uniós támogatásból) felújítandó hajléktalanszállóval kapcsolatban is. - A bővítéssel együtt összesen 28 hajléktalannak újítanak fel egy épületet 91 millió forintból. Áldozó úrtól kérdezem, nem aránytalan-e ez az ár-érték arány. Fontos kérdés a hajléktalanok elszállásolása is, de miért nem a banki hitelkárosultakat segítik inkább? - tette fel a kérsést Orbán Imre.

Címkék: orbán imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:19, vasárnap | Helyi

Rengetegen voltak a VALMAR pápai koncertjén - Képgaléria

A Pápai Expo és Agrárpiknik elnevezésű rendezvényen lépett fel a népszerű páros, amely kiváló hangulatú koncertet adott.

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.